Hlavní obsah

Zlín - Liberec 0:5Liberec rozdrtil Zlín a posunul se na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Bulíř 0 : 1
23. Radivojevič 0 : 2
38. Jelínek 0 : 3
39. Radivojevič 0 : 4
56. Krenželok 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté mistrovského Liberce zvítězili v dohrávce 7. kola extraligy na ledě Zlína vysoko 5:0, naplno bodovali už v jedenáctém utkání za sebou a posunuli se na druhé místo tabulky před Kometu Brno. Na vedoucí Třinec ztrácejí Bílí Tygři jediný bod a mají navíc zápas k dobru. Dvanáctý Zlín si připsal šestou porážku v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Liberecký brankář Roman Will zůstal ve Zlíně nepřekonán.

Článek
Fotogalerie

Dvakrát skóroval liberecký kapitán Branko Radivojevič, po třech bodech za gól a dvě asistence si připsali Michal Bulíř a Petr Jelínek. Gólman Roman Will udržel počtvrté z posledních pěti zápasů čisté konto.

Domácí začali aktivně, ale vedení z toho nevytěžili. Úvodní branka zápasu padla v sedmé minutě, kdy Šimkovu ránu tečoval mimo Kašíkův dosah Bulíř. Nadále měli sice mírnou převahu Berani, ale větší šance na vyrovnání si nevypracovali.

Domácí fanoušci ve druhé třetině vyjádřili nespokojenost transparenty s nápisy: 'Vedení, odstupte' a 'Děkujeme, odejděte'. Ve 23. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Radivojevič poté, co domácí hráli ve čtyřech za příliš mnoho hráčů na ledě.

Zlín se sice snažil se zápasem něco udělat, bezradnost v koncovce ale pokračovala. A když se v závěru druhé třetiny prosadil nejprve nekrytý Jelínek a následně z podobné akce Radivojevič, vedli obhájci titulu už 4:0.

V závěrečném dějství se zápas pouze dohrával, přičemž v 56. minutě upravil na konečných 5:0 pro hosty Krenželok. Zlín tak v pátém utkání za sebou nebodoval a má z nich skóre 2:22. Diváci na tribunách skandovali proti vedení klubu a po zápase za jeho členy snažila přes ochranku dostat skupina protestujících fanoušků.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:
PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Bulíř (R. Šimek, Ševc), 23. Radivojevič (Bulíř, P. Jelínek), 38. P. Jelínek, 39. Radivojevič (Bulíř, Svačina), 56. L. Krenželok (Lakatoš, P. Jelínek). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 3343.
Zlín: Kašík - Marušák, Bořuta, Kotvan, O. Horák, Holomek, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Podešva, Kubiš - Honejsek, Chytil, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a R. Hrazdira.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Vantuch, Ordoš - J. Stránský, J. Mikyska, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: