Hlavní obsah

Vedení hokejistů Zlína odvolalo trenéry Vlacha a Juríka

Aktualizováno

Vedení hokejistů Zlína odvolalo po dnešní domácí prohře 0:5 s Libercem trenéry Rostislava Vlacha s Jurajem Juríkem. Nahradí je dosavadní kouč zlínské juniorky Robert Svoboda a současný trenér obránců Martin Hamrlík. Zlín prohrál v extralize šestkrát za sebou a získal v této sérii jediný bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Odvolaní zlínští trenéři Rostislav Vlach (vlevo) a jeho asistent Juraj Jurík.

Článek

V posledních pěti duelech zlínský tým nebodoval při skóre 2:22. V tabulce je dvanáctý s náskokem čtyř bodů na Pardubice i poslední Karlovy Vary. "Cílem nových trenérů bude konsolidovat tým a připravit ho na zbývající část sezony," uvedl v prohlášení prezident zlínského klubu Miroslav Adámek po zasedání vlastníků.

Ti konstatovali, že tým zásadně neplní jejich očekávání, stejně jako očekávání sponzorů a fanoušků. Kritika mířila nejen na výsledky, ale také na přístup ke hře, nasazení a individuální zodpovědnost hráčů na ledě. V případě, že se situace zásadně nezlepší, přijdou na řadu finanční sankce.

Vlach vedl Zlín od března 2011, kdy vystřídal v roli hlavního kouče Zdeňka Veneru, který zamířil do Komety Brno. Pod Vlachovým vedením Zlín postoupil v roce 2013 do finále play off a o rok později slavil titul. V dalších dvou sezonách po slabším rozjezdu obsadil šesté a sedmé místo.

Čtyřiapadesátiletý Vlach je třetím odvolaným trenérem v tomto ročníku extraligy. Jako první skončil 20. září v Pardubicích německý kouč Peter Draisaitl, mužstvo Dynama po něm převzali šéftrenér Vladimír Martinec a generální manažer Pavel Rohlík. Následně 16. října opustil lavičku Plzně Michal Straka a tým převzal jeho bratr, majitel a generální manažer Martin Straka se sportovním manažerem Tomášem Vlasákem.

Reklama

Související témata: