Hlavní obsah

Divíškova trefa prodloužila pražský boj o titul

PRAHA

Mistrovská korunovace se odkládá, hokejisté Slavie si vynutili prodloužení pražské finálové série. Na sparťanský finiš v pondělí nedošlo, Divíškovu premiérovou trefu v play-off nechali hosté bez odpovědi. Dlouhé čekání na gól nemohl expardubický centr ukončit ve vhodnější chvíli. Necelou čtvrthodinku před koncem pátého zápasu série si po Žižkově střele objel ležícího Břízu a s přehledem zakončil.

Článek

"Už jsem z toho čekání byl trochu nervózní," přiznával. Úleva po vstřelené brance na něm byla hodně znát, zavalený spoluhráči radostí bušil do plexiskla. "Moc jsem toho zatím nenahrál, až teď při zranění Sobotky a Vlasáka jsem dostal víc prostoru," vysvětloval gólový půst jediný hráč, který může obhájit titul.

Slávisté zkoušeli všechno možné, aby nastartovali obrat v sérii. "S Honzou Novákem jsme začali jezdit na zápasy v jiný čas, někdo z kluků shodil vlasy, v kabině jsme si před zápasem pouštěli Hanku Zagorovou a zpívali jsme jak u táboráku," usmíval se Divíšek. Jeho tým tak dobyl zpět ztracenou sebedůvěru, prokletí třetích třetin bylo zlomeno. "Určitě jim to může zvýšit sebevědomí," uznával posmutněle sparťanský útočník Jan Marek.

Hruška: Od Břízy to nebyla zákeřnost

Vlnu emocí rozbouřil v závěru brankář Sparty Bříza, který 15 vteřin před koncem ujížděl na střídačku, aby hosté ještě stihli power-play. Spoluhráči však přišli o puk a zoufalý gólman u mantinelu seknul holí Hrušku, za což dostal osobní trest do konce utkání. "Neviděl bych v tom úmysl," zastal se opory svého týmu trenér František Výborný.

"Zahlédl jsem Břízu, jak se ke mně blíží. Chtěl jsem rychle vystřelit, ale trefil mě přes ruku. Spíš než o zákeřnost však šlo o zákrok, který vyplynul ze hry," doplnil David Hruška. "Viděl jsem ten zákrok po zápase v televizi a nebyl to moc hezký pohled," vykládal Divíšek.

Oba týmy teď čeká nezvykle dlouhá pauza, finále pokračuje až v pátek "Radši bych hrál dřív," líčil nažhavený střelec vítězné branky. "Alespoň si odpočineme a nabereme síly, přeci jen rychle ubývají," přiznával Marek, že sparťanům přijde přestávka vhod. Na obrat ze semifinále v roce 2004, kdy Sparta ztratila vedení 3:1 na zápasy, se v její kabině radši nevzpomíná. "Na to nechci myslet," říkal rázně Marek.

Reklama