Hlavní obsah

Kometa hlásí posilu do ofenzívy. Do Brna míří bývalý slovenský reprezentant Miklík

Brno

Hokejisty Komety Brno posílí bývalý slovenský reprezentační útočník Michel Miklík, který naposledy působil v Košicích. Informaci přinesl na svém webu košický celek, Kometa zatím zprávu nepotvrdila. Podle zdrojů blízkých brněnskému klubu by měl ale čtyřiatřicetiletý Miklík ve čtvrtek s třetím týmem extraligové tabulky podepsat smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Michel Miklík v dresu slovenské hokejové reprezentace - archivní foto.

Článek

Poslední čtyři sezóny odehrál Miklík, který je odchovancem piešťanského hokeje, v KHL. Dva roky strávil ve Slovanu Bratislava a další dva v Chabarovsku. Ve slovenské extralize působil v Liptovském Mikuláši, Žilině, Košicích a Dukle Trenčín.

Ve slovenské reprezentaci odehrál Miklík 85 utkání a vstřelil 18 branek. Startoval na čtyřech mistrovstvích světa v letech 2012 až 2015 i na olympijských hrách v Soči. Na předloňském světovém šampionátu v Minsku byl s 11 body nejproduktivnějším slovenským hráčem na turnaji.

Do Košic přišel v této sezóně v druhé polovině října. Ve smlouvě měl možnost okamžitého uvolnění, kterou nyní využil. V osmi odehraných zápasech v košickém týmu si připsal deset bodů za čtyři branky a šest asistencí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice