Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 3:1Zlín prohrál v Olomouci, noví trenéři Beranům v úspěchu nepomohli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Ostřížek 1 : 0
37. Laš 2 : 0
41. Bukarts 2 : 1
48. Herman 3 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili v souboji dvou týmů, kterým se momentálně nedaří, Zlín 3:1 a ukončili tak sérii pěti porážek. Zlínští si ve 24. kole připsali již sedmou prohru v řadě a nepomohli jim ani noví trenéři, Berany poprvé vedla dvojice Robert Svoboda - Martin Hamrlík.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se radují z druhého gólu proti Zlínu.

Článek

V bojovném utkání ani jeden tým nechtěl udělat chybu, a tak se první šance objevila až v 6. minutě. Domácí Burian najížděl z úhlu sám na Kašíka, puk ale poslal po zemi těsně vedle tyče.

O dvě minuty později šli Hanáci do vedení. Kašík zůstal po souboji s Holomkem a Ostřížkem mimo brankoviště na zemi, obránce Zlína Horák ztratil puk a Ostřížek pohotovou střelou bez problémů trefil prázdnou branku.

Další možnost skórovat, opět po pobytu Kašíka mimo brankoviště, měli bratři Mikúšové, tentokrát se hosté ubránili. Zlín odpověděl přečíslením dva na jednoho, Konrád si však s pokusem zakončujícího Matějíčka poradil. Vyrovnat nedokázal ani Honejsek.

Druhá třetina začala obrovskou šancí Olomouce. Po Holomkově faulu dostal Herman výhodu trestného střílení, Kašíka však nepřekonal. Na druhé straně poté Konrádovi proti pokusu Meruny pomohla horní tyč. Skóre se neměnilo ani po přečíslení tři na jednoho, které se rozhodl Vyrůbalík zakončit střelou. Zlínský gólman byl ale připraven.

Hosté byli blízko vyrovnání v signalizované přesilové hře, Vlachova střela ale za zády Kondráda neskončila. V závěru přesilovky si poté přihrávku Kubiše málem srazil do vlastní branky Jaroměřský, ale domácí kritický moment ustáli. Zlín tolik štěstí neměl. Kubiš v oslabení špatně vyhodil puk, k němuž se dostal Laš a pohotově zakončil.

Třetí část hry začala dobře pro hosty. Po 22 vteřinách tečoval Veselého nahození za Konráda lotyšský útočník Bukarts. Ve 48. minutě Olomouc opět odskočila na dvě branky, když další přesilovku proměnil parádní trefou Herman. Hned vzápětí mohl snížit Vlach, ale neuspěl a hosté již duel zdramatizovat nedokázali.

HC Olomouc - PSG Zlín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 8. Ostřížek, 37. Laš, 48. Herman (Laš, Vyrůbalík) - 41. Bukarts (O. Veselý). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 4553.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Holec - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Holomek, O. Horák, od 21. navíc Bořuta - Bukarts, P. Holík, O. Veselý - Kubiš, Chytil, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, D. Šťastný - Gago, Podešva, Ondráček, od 21. navíc Maruna. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík

Reklama

Související témata: