Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 2:1Chomutov porazil Mladou Boleslav a vyhrál čtvrtý duel v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Vondrka 1 : 0
27. Skokan 2 : 0
49. Hyka 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 24. kole extraligy Mladou Boleslav 2:1 a uspěli ve čtvrtém utkání v řadě. Piráti o své výhře rozhodli ve druhé třetině, ve které dvakrát skórovali. Hosté poté už dokázali jen snížit.

Článek

Úvodní třetina začala v poklidném tempu, až ve třetí minutě přišla šance Lauka, který však z pravé strany neuspěl. Na konci vlastního oslabení, po možnosti Látala v těsné blízkosti, ujel mladoboleslavské obraně Kämpf, jenž však mezeru mezi Lukášovými betony nenašel.

Otevřít skóre mohl i Huml, v polovině první třetiny ale trefil jen tyč. Po následné nevyužité přesilovce si domácí vytvořili značný tlak, který ale skončil jen dvěma vyloučenými na každé straně.

Po 33 vteřinách hry ve druhém dějství poslal domácí do vedení Vondrka z hranice brankoviště. Hned z protiútoku mohl vyrovnat Pabiška, ale na Laca nevyzrál stejně jako v dalším pokusu o pár minut později. Těsně po neúspěšné početní výhodě zvýšil vedení domácích důrazný Skokan. Slovenský útočník měl vzápětí další šanci, podruhé však Lukáše nepřekonal.

V úvodu poslední dvacetiminutovky ujel chomutovské obraně Látal, který bekhendovým pokusem Laca překonal, ale jeho střela skončila na horní tyčce. Na druhé straně neuspěl Huml, stejně jako později Klepiš, kterého vychytala chomutovská brankářská jednička.

Ve 49. minutě se již hostům podařilo snížit. Laca překonal Hyka, jenž po 16 vteřinách využil početní výhodu. Závěr patřil Vondrkovi, jenž měl hned několik šancí zápas rozhodnout. Kapitán Pirátů se však neprosadil ani při závěrečné power play, kdy dvakrát nedokázal trefit prázdnou branku. Na výhře Chomutova to ale nic nezměnilo, v domácím prostředí Severočeši naplno bodovali po více než měsíci.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 21. Vondrka (Flemming), 27. Skokan (Valach, Kämpf) - 49. Hyka (Urban, Trončinský). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - D. Hynek, Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4271.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, J. Mrázek, Dlapa - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, Šťovíček, Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Račuk, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Kučný, Trončinský, Holub, Pastor, Jan Hanzlík - Orsava, Žejdl, Jonák - Hyka, Vampola, Lenc - M. Látal, Urban, L. Pabiška - Fronk, Musil, Klepiš. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: