Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 3:0Pardubice porazily Vítkovice, Kacetl udržel při premiéře nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Tomášek 1 : 0
39. Tomášek 2 : 0
55. Rolinek 3 : 0
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili ve 24. kole extraligy Vítkovice 3:0 a po dvou porážkách slaví tříbodovou výhru. Dvě branky Dynama zařídil útočník David Tomášek, vítězství pak v závěru pojistil Tomáš Rolinek. Vychytaným čistým kontem se na úspěchu podílel brankář Ondřej Kacetl, který po příchodu z Hradce Králové odchytal první zápas za Pardubice.

Článek

Urputný zápas už od počátku mnoho šancí nenabízel a první vážnější střelu vyslal až po pěti minutách Sloboda, ale brankář Kacetl jistě zasáhl. Domácí reagovali akcí čtvrté řady, Bartošák ale reflexivním zákrokem zneškodnil střelu Martina Kauta. O chvíli později už ale kapituloval, když se v chumlu před brankou nejlépe zorientoval Tomášek.

Pardubický centr, který se přesunul do první formace, mohl přidat na začátku druhé části při přesilovce další gól, ale proti byla tyč vítkovické branky. Hosté byli blízko vyrovnání při střele Baranky, kterou Kacetl divácky vděčným zákrokem schoval do lapačky. Dynamo postupně přebralo iniciativu, zejména díky přesilovým hrám. Dlouho se v nich ale soužilo.

Po polovině zápasu hrály Pardubice ve výhodě čtyři na tři a chvíli také pět na tři. Vítkovice ale poměrně v poklidu držely těsnou ztrátu. Nemohoucnost v početních výhodách Dynamo zlomilo až chvíli před koncem druhé části. Rolinek s z rohu přihrál přes brankoviště Tomáškovi, který navýšil vedení svého týmu.

Vítkovice se snažily na začátku třetí části rychle snížit a dobré šance k tomu měli obránci Klok se Svobodou, ovšem ani jeden při ofenzivních výletech neuspěl. Na druhé straně v dobré pozici pálil těsně vedle branky Rolinek. Vítkovice stále více otevíraly hru, ale až před jistě chytajícího Kacetla je domácí obrana nepouštěla.

Okének v obraně navíc Dynamo v závěru využilo ke vstřelení pojišťující branky. Klimenta nahrál do jízdy Rolinkovi a ten dotlačil kotouč do branky. Další přečíslení domácích v podání Hubáčka či Schause už zůstaly nevyužity, nicméně tříbrankový náskok už Pardubice udržely.

HC Dynamo Pardubice - HC Vítkovice Ridera 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. D. Tomášek (P. Sýkora, Leduc), 39. D. Tomášek (Rolinek, Hubáček), 55. Rolinek (Klimenta). Rozhodčí: M. Petružálek, Lacina - Jiří Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 7531.
Pardubice: Kacetl - Ščotka, Schaus, Čáslava, Nedbal, Bokroš, Leduc - P. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Panna, Redenbach, Mallet - F. Zadina, T. Kaut, M. Kaut. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Tybor, O. Roman, Kurovský - D. Květoň, Hudeček, Szturc - Tomi, Illéš, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín