Hlavní obsah

Trenéry Litvínova cloumal vztek. Vyčítám si to, kál se Kokeš za školácký kiks na Spartě

Stačilo puk jednoduše po mantinelu poslat do středního pásma a druhá třetina už by se v poklidu dohrála, vždyť do jejího konce zbývalo za bezbrankového stavu pouhých devět sekund. Jenže litvínovský obránce Martin Kokeš místo toho nesmyslně zamířil ve vlastní obranné třetině na v mezikruží se nacházejícího sparťanského kapitána Jaroslava Hlinku, který už si věděl rady a otevřel skóre. Právě tento moment stál Chemiky zápas.

Foto: HC VERVA Litvínov

Litvínovský hokejista Martin Kokeš.

Článek

Na nic se nevymlouval, dobře věděl, že konečná prohra 0:3 jde za ním. Do řeči ale jednadvacetiletému Kokešovi pochopitelně moc nebylo.

„Vyčítám si to, neměl jsem nic vymýšlet a radši puk rychle poslat pryč z pásma," litoval Kokeš svého rozhodnutí.

„Člověkem po tak zbytečné a školácké chybě proběhne vztek. Situaci vyřešil špatně, navíc bylo evidentní, že šlo o zlomový moment, který zápas velice ovlivnil. Čtyřicet minut jsme nehráli špatně, ubránili jsme spoustu oslabení. Sice jsme nebyli produktivní, ale nějakým šťastným gólem jsme to mohli uválčit v náš prospěch. Jenže pak přijde tohle," mrzelo litvínovského asistenta Darka Stránského.

Třetí třetinu proseděl na střídačce

Ten se spolu s hlavním koučem Rulíkem rozhodl, že do třetí třetiny už svého nejmladšího obránce nenasadí. Ne však jako trest za kiks. „Nebyl na tom psychicky dobře, věděl totiž, že danou situaci nezvládl," uvedl Stránský.

„Trenéři mi k tomu o přestávce něco řekli, ale ani to nebylo potřeba, protože si svoji chybu dobře uvědomuju," stavěl s Kokeš k celé situaci čelem.

„Musí se s tím popasovat, takové chyby prostě nemůže opakovat," varuje Stránský. Mladého obránce, který za Litvínov nastupuje už čtvrtou sezónu, však nezatracuje.

„Chceme, aby nastupoval, nelze hrát celou sezónu jen na šest beků. Předešlé zápasy odehrál velice solidně, tohle je první výrazná chyba. S tím se setká každý hráč. Kdyby se to mělo opakovat, budeme to řešit. Snad to ale nebude potřeba," přeje si Stránský.

Reklama

Související témata: