Hlavní obsah

Maroszovi se kously ruce a Kukumberg loupil druhý bod

Třinec

Hokejisté Hradce Králové to na Třinec prostě umí. Alespoň bod si v duelu s ním připsali už v šestém utkání v řadě. V utkání 24. kola navíc přidal díky gólu Kukumberga v nastavení i bod druhý za výhru 4:3.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost hokejistů Hradce Králové. Ilustrační foto.

Článek

„Měli jsme z prodloužení trochu obavy, protože Třinec to na tom velkém prostoru ve hře tří proti třemi umí. Šli jsme do toho s tím, že bychom to třeba dotáhli do nájezdů, ale pak jsme tam využili jedno okýnko a loupili jsme druhý bod. Musím říct, že nesmírně cenný," hodnotil druhou výhru Mountfieldu nad Oceláři v této sezóně trenérský asistent Hradce Králové Pavel Hynek.

První šanci v nastaveném čase měl ovšem domácí kanonýr Rostislav Marosz. Ten v řádné hrací době dokázal hostujícího Rybára překonat dvakrát, v prodloužení ale odvahu zakončit nenašel. „Prováhal jsem to. Měl jsem z kličky hned vystřelit, protože pak se mi nějak kously ruce a nic z toho nebylo," litoval nejlepší střelec Třince v aktuálním ročníku extraligy.

Z protiútoku se za obranu dostal slovenský útočník Roman Kukumberg a Hrubce si vychutnal. „Nechali mě tam samotného, já jsem stál, brankář taky, jenom jsem čekal na jeho pohyb," popisoval vítěznou trefu Kukumberg.

Šance rozhodnout měl slovenský forvard už ve třetí části, obě ale zahodil. „Nejprve jsem jel na Hrubce sám, ale zastavil se mi puk, v té další šanci jsem vystřelil vedle. To měl být jednoznačně gól. Kdybych se alespoň jednou trefil, mohli jsme mít bodů více. Musíme si ale vážit i těch dvou. Snad jsem v prodloužení ty zahozené šance napravil," usmíval se Kukumberg.

Hradec porazil Třinec v této sezóně i na druhý pokus, bodoval i ve všech čtyřech soubojích v minulém ročníku. „Hrát proti nim je vždy velká motivace. Každý bod s nimi má velkou cenu. Hrají otevřený hokej, my taky nejsme zalezlí, a proto padá docela dost gólů. Vzpomínám si na loňský rok, kdy jsme tady prohráli 6:7 až v nájezdech," lovil v paměti Kukumberg.

Reklama

Související témata: