Hlavní obsah

Citelné oslabení pro Spartu! Její nejproduktivnější obránce odchází do KHL

Aktualizováno

Hokejisty pražské Sparty opouští slovenský obránce Michal Čajkovský, jenž dohraje sezónu v Jekatěrinburgu v KHL. Sedmý tým extraligové tabulky zároveň oznámil, že podepsal smlouvy s útočníky Lukášem Pechem, Petrem Kumstátem a Lukášem Klimkem a obránci Janem Piskáčkem a Vladimírem Emingerem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Takto se obránce Sparty Michal Čajkovský radoval v pátek ze své branky proti Litvínovu. O den později Pražané uvedli, že slovenský obránce odchází do Jekatěrinburgu.

Článek

"O Michala Čajkovského byl dlouhodobě velký zájem, ale zůstával v našem týmu. Nyní už ovšem využil dohody, kterou jsme s ním měli, a odchází," uvedl na webu Sparty trenér a sportovní manažer v jedné osobě Jiří Kalous. Zájem o služby urostlého hráče, který je s dvanácti kanadskými body za sedm gólů a pět asistencí nejproduktivnějším bekem Pražanů v probíihajícím ročníku, byl podle něj natolik velký, že by k jeho odchodu tak jako tak došlo po sezóně.

Kontrakt Čajkovského, jenž v pražském klubu působil od minulého roku, byl přerušen. Pokud by se v příštím ročníku do extraligy vrátil, bylo by to opět do Sparty.

Prodloužení smluv s pěti hráči považuje Kalous za dobrou zprávu vzhledem k budování týmu. "Všichni působí ve Spartě již čtvrtou sezónu a patří mezi opory týmu. Jsme rádi, že se nám podařilo včas prodloužit kontrakty a máme jistotu, že u nás budou i v dalších letech. V průběhu sezóny budeme pokračovat v jednáních s dalšími hráči, abychom měli včas kostru týmu pro další rok," uvedl kouč, jenž počítá s tím, že by do konce kalendářního roku mohl nasadit nedávnou posilu z KHL Michala Řepíka.

Reklama