Hlavní obsah

Extrémně vyrovnané čelo tabulky, tři týmy mají shodný počet bodů. Série Liberce bez prohry skončila

škv, novSport.cz
Aktualizováno

Hned tři týmy mají na čele hokejové extraligy po jejím 25. kole shodný počet jednapadesáti bodů. Zásluhou lepšího skóre se na prvním místě udržel Třinec, který dnes v Boleslavi inkasoval gól 13 vteřin před koncem a prohrál 4:5. Kometa po výhře 3:0 nad Chomutovem poskočila na druhé místo na úkor Liberce. Ten dnes doma podlehl ve šlágru kola Litvínovu 1:2 a přišel o sérii dvanácti výher. Chemici tak ze čtvrtého místa ztrácejí na vedoucí trojlístek jen dva body.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Na začátku druhé třetiny by si na Pardubice vsadil jen málokdo. Východočeši totiž i kvůli dvěma gólům Tomáše Svobody prohrávali v Plzni už 0:3, jenže pak ukázali obrovskou vůli. Po polovině základní hrací doby totiž během necelých osmi minut dokázali skóre srovnat a vítězný obrat dokonali v nájezdech. V nich gólman Kacetl chytil pokusy domácích Stacha se Svobodou, na druhé straně naopak uspěli Petr Sýkora i David Tomášek. Pardubice vyhrály podruhé v řadě, v Plzni uspěli poprvé od října roku 2013.

Olomouc nedokázala navázat na páteční triumf se Zlínem, kterým ukončila pětizápasovou sérii bez výhry, a na ledě Vítkovic padla 1:3. Kohouti přitom domácí přestříleli a už od osmé minuty zásluhou Skladaného vedli, byla to však jejich poslední radost v zápase. Ostravané ve druhé části srovnali a ve třetí třetině pak Zdráhal s Barankou zařídili svému týmu vítězství. Hanáci prohráli už osmý venkovní zápas v řadě, na ostravském ledě od svého návratu do extraligy v roce 2014 z pěti utkání ještě nezískali ani bod.

Liberecká dvanáctizápasová vítězná série je u konce, neboť Bílí Tygři ve šlágru kola doma podlehli Litvínovu 1:2. Na úspěchu Chemiků má lví podíl útočník František Lukeš. Ten nejprve osm vteřin před koncem druhé třetiny překonal v přesilovce gólmana Willa, aby ve 49. minutě zvýšil na 2:0. Liberec sice za necelé tři minuty díky Krenželokovi snížil, vyrovnat ale nedokázal ani v závěru při přesilovce po faulu Robina Hanzla.

Zlín prohrál už poosmé za sebou

Ani ve druhém utkání pod novými trenéry Martinem Hamrlíkem a Robertem Svobodou neuspěl Zlín, který prohrál v Hradci Králové 1:4 a tabulce klesl na předposlední místo. V brance Beranů dostal od začátku místo obvyklé jedničky Kašíka příležitost Tomáš Štůrala, nevydržel v ní ale ani dvanáct minut. Za stavu 3:0 se už pakoval na střídačku a Mountfield pohodlný náskok v poklidu kontroloval až do konce. Alespoň čestný úspěch hostů zaznamenal v 47. minutě Holík. Zatímco Východočeši vyhráli potřetí v řadě, Zlín zaznamenal už osmou porážku za sebou.

Brno pojalo dnešní zápas s Chomutovem jako oslavy 63. narozenin klubu a hráči Komety své fanoušky potěšili výhrou 3:0, čímž ukončili pětizápasové čekání na plný bodový zisk. Domácí vstřelili všechny branky v první polovině základní hrací doby, gólman Karel Vejmelka udržel podruhé v sezóně čisté konto. Piráti poprvé v sezóně nedokázali skórovat a padli po předchozí sérii čtyř vítězství.

Sparta vyhrála ve Varech po nájezdech

Třinec sice zůstává o skóre na čele tabulky, v Mladé Boleslavi ale prohrál 4:5 a prodloužil čekání na vítězství už na tři zápasy. Oceláři přitom ve třetí třetině smazali dvougólový náskok Bruslařského klubu, ten ale nakonec přesto slavil. 13 vteřin před koncem základní hrací doby totiž Pavel Musil svým druhým gólem v zápase rozhodl o výhře Středočechů.

Poslední Karlovy Vary notně potrápily pražskou Spartu, dokázaly otočit z 0:2 na 3:2, nakonec ale berou pouhý bod. Pražané totiž v 54. minutě pouhých 38 vteřin po třetím inkasovaném gólu vyrovnali a nakonec mohli vyhrát i v základní hrací době, jenže Forman v čase 59:43 neproměnil trestné střílení. V nájezdech uspěl jako jediný Lukáš Pech, který skóroval i ze hry, a tak Sparta vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech a slaví čtvrtý triumf za sebou.

Hokejová extraliga, 25. kolo
Plzeň - Pardubice 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 9. a 21. T. Svoboda, 22. Koreis - 32. Nahodil, 33. D. Tomášek, 39. Redenbach, rozh. nájezd P. Sýkora.
Vítkovice - Olomouc 3:1
Branky: 25. O. Roman, 45. P. Zdráhal, 51. Baranka - 8. Skladaný.
Liberec - Litvínov 1:2
Branky: 51. L. Krenželok - 40. a 49. Lukeš.
Brno - Chomutov 3:0
Branky: 10. Čermák, 15. Zaťovič, 27. Vincour.
Hradec Králové - Zlín 4:1
Branky: 6. Červený, 9. a 12. Dragoun, 37. Köhler - 47. P. Holík.
Mladá Boleslav - Třinec 5:4
Branky: 6. a 60. Musil, 15. Klepiš, 25. Lenc, 40. Urban - 8. Martin Růžička, 38. Irgl, 43. J. Sýkora, 53. Petružálek.
Karlovy Vary - Sparta 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 32. Gorčík, 50. Tuominen, 54. Mikulík - 3. Černoch, 19. a rozh. nájezd Pech, 54. Kumstát.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice