Hlavní obsah

Olomouc série neprolomila. Nebyli jsme daleko, ale na kdyby se nehraje, ví Strapáč

Výjezd do Vítkovic je pro olomoucké hokejisty už dlouhá léta ztraceným časem. Na ostravském ledě nevyhráli od roku 1993 a nepodařilo se jim to ani na jedenáctý pokus. Nad Vítkovicemi sice po první třetině vedli, následně ale třikrát inkasovali a prohráli 1:3.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád (vlevo) a Jan Maruna ze Zlína - ilustrační foto.

Článek

„Věděli jsme o té sérii a byli jsme odhodlaní to prolomit. A kdybychom proměnili své šance, neměli bychom k bodům nijak daleko. Bohužel na kdyby se nehraje," krčil rameny olomoucký útočník Petr Strapáč.

Bývalý útočník Vítkovic mohl v první třetině navýšit olomoucké vedení. Trefil ale jen tyč. Podobně naložil i s přesilovkovou šancí ve druhé části, ve které přestřelil. „Byly to pozice přímo mezi kruhy. Co více si můžu přát? Takové šance musím dávat," drbal si hlavu Strapáč.

Útočník Mory se se na vítkovický led vrátil poprvé od svého letního přestupu na Hanou. Zlomit prokletí ale nepomohl. „Bylo to takové zvláštní. Přišlo mi to jako úplně jiný zimák, když jsem byl na té hostující straně. Ale hrálo se mi celkem dobře, škoda, že si neodvážíme žádné body, bylo by to veselejší," svěřoval se Strapáč.

Vítkovice si tak po nule v Pardubicích trochu vylepšili náladu. Spokojení byli ale více s výsledkem, než s výkonem. „Jsme si vědomi, že to nebyl nějak krásný hokej, ale to je nám v téhle fázi jedno, protože potřebujeme sbírat body," komentoval výhru asistent Pavel Trnka.

K tříbodové výře stačilo domácím vyslat na olomouckého Konráda devatenáct střel. „Byl to z naší strany hodně upracovaný výkon, to vítězství se nerodilo vůbec lehce," řekl autor třetí vítkovické branky Ivan Baranka. „Když už se do šance dostaneme, tak ji málokdy proměníme. Možná chybí trochu více klidu, někdy i štěstí, aby nám to tam začalo více padat. Dneska nám tři góly na výhru stačily, ale měli bychom se více tlačit do branky a clonit. Když brankář střelu nevidí, tak ji nemůže chytit," nabídl slovenský obránce recept, jak vítkovickou produktivitu zlepšit.

Reklama

Související témata: