Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 3:4 SNPech zařídil výhru Pražanů po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Černoch 0 : 1
19. Pech 0 : 2
32. Gorčík 1 : 2
50. Tuominen 2 : 2
54. Mikulík 3 : 2
54. Kumstát 3 : 3
65. Pech 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v 25. kole extraligy na ledě posledních Karlových Varů 4:3 po samostatných nájezdech a po čtvrtém vítězství za sebou se posunuli na šestou pozici. V rozstřelu rozhodl bývalý karlovarský útočník Lukáš Pech, který si v utkání připsal tři body za dvě branky a jednu asistenci.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu. Zleva Petr Vrána, Petr Kumstát a Lukáš Pech.

Článek

Úvodní dějství patřilo Spartě. Ve třetí minutě unikli do přečíslení Ondřej Procházka s Černochem, který střelou z první nedal Honzíkovi šanci. Po obdržené brance jako by domácí setřásli nervozitu a začali být Spartě vyrovnaným soupeřem. V páté minutě měl na hokejce vyrovnání Harkabus, ale Pöpperle vleže zasáhl lapačkou.

O chvíli později přišla Sparta po tvrdém střetu se Skuhravým o obránce Kalinu, který za pomoci lékaře odkulhal do šatny. V úvodní dvacetiminutovce dostala Energie možnost dvou přesilovek, ale pouze jednou střelou na branku potvrdila dlouhodobou nemohoucnost v této činnosti. Signalizované vyloučení Karlovarských pak v 19. minutě proměnil v druhou branku střelou z mezikruží Pech.

Druhé dějství začali aktivněji domácí. V 21. minutě mohl snížit Dujsík, ale pozorný Pöpperle jeho prudkou střelu zastavil betonem. Rychlost domácích mladíků začala Pražanům dělat problémy, které řešili jen za cenu častých faulů. Domácím se podařilo v 32. minutě při Švrčkově vyloučení snížit, když nahození Skuhravého v předbrankovém prostoru tečoval Gorčík. Sudí si ještě u videorozhodčího ověřili, jestli puk nezasáhl vysokou holí.

Dramatická podívaná pokračovala i ve třetí třetině. V prvních deseti minutách byl v hlavní roli domácí Tuominen, který nejdříve ujel ve vlastním oslabení, ale jeho střela skončila mimo sparťanskou branku. Poté v 47. minutě donutil ve vlastním obranném pásmu k chybě Barinku, ale jeho střela opět skončila mimo tyče.

O tři minuty později se finský útočník dočkal, když dotlačil puk několik centimetrů za brankovou čárou. Karlovy Vary pokračovaly v aktivní hře a v 54. minutě opět díky první formaci otočily vývoj zápasu. Trefil se Mikulík. Hned za 38 vteřin ale po Pechově přihrávce skóroval do odkryté branky Kumstát a vyrovnal.

Západočeši nakonec mohli prohrát v řádné hrací době. Devatenáct vteřin před koncem třetí třetiny naskočil z trestné lavice do nájezdu Forman, ale Sičák jej fauloval. Z trestného střílení ale Forman Honzíka nepřekonal.

Domácí mohli rozhodnout v prodloužení, ale Skuhravý se v samostatném úniku dostal ze střeleckého úhlu. V nájezdech se prosadil jako jediný Pech.

25. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 3:4 po SN (0:2, 1:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Gorčík (Skuhravý, Dujsík), 50. Tuominen (T. Rachůnek, Mikulík), 54. Mikulík (Dujsík, Flek) - 3. Černoch (O. Procházka, Piskáček), 19. Pech (Piskáček, J. Hlinka), 54. Kumstát (Pech, Forman), rozhodující sam. nájezd Pech. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:9, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 2842.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Mullane, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Stloukal, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus - Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Gernát, Nedomlel, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - Safin, Černoch, O. Procházka - od 21. navíc M. Procházka. Trenéři: Kalous a Moták.

Reklama

Související témata: