Hlavní obsah

Obránce Krajíček se vrací do Třince. Hrát bude už proti Vítkovicím

Hokejový obránce Lukáš Krajíček po pěti letech v Dynamu Minsk vrací do české extraligy. Oblékne znovu dres Ocelářů, s nimiž v roce 2011 slavil zisk mistrovského titulu. V Třinci Krajíček podepsal víceletý kontrakt. „Pro Třinec rozhodlo několik faktorů. Především mám ale na své působení tady vynikající vzpomínky,“ řekl po podpisu Krajíček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Lukáš Krajíček.

Článek

Třinci se třiatřicetiletý obránce bude hodit i proto, že na delší čas přišel o zraněného Lukáše Galvase. Zkušený bek nedohrál utkání v Brně a chybět bude nejméně do konce kalendářního roku.

„Je to výrazná posila do obrany, kde máme několik zraněných hráčů. Jeho adaptace nebude složitá, protože u nás v minulosti hrál," řekl generální manažer Třince Pavel Marek s tím, že Krajíček pravděpodobně naskočí do sestavy už v pátek proti Vítkovicím.

Krajíček v Dynamu Minsk hrajícímu Kontinentální hokejovou ligu neprožíval v posledních dvou sezónách zrovna nejpovedenější hokejové období. V loňské sezóně zaznamenal ve 44 utkáních osm bodů a lepší to nebylo ani letos, kdy nastoupil k osmnácti zápasům, ve kterých si připsal pouhé čtyři asistence.

Kanadský trenér Craig Woodcroft s ním přestal počítat a klub jej zařadil nejprve na listinu volných hráčů a poté se s ním domluvil na předčasném ukončení smlouvy.

Reklama

Související témata: