Hlavní obsah

Strapáč se ve Vítkovicích cítil jako na cizím zimáku

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Poprvé od letního přestupu do Olomouce se hokejový útočník Petr Strapáč vrátil na vítkovický led. A návrat „domů“ mu nevyšel. Jeho tým prohrál v Ostravě 1:3 a prohloubil černou sérii Hanáků, kteří na ledě Vítkovic ještě nikdy nevyhráli a po návratu do extraligy v roce 2014 nezískali ve Vítkovicích ani bod.

Foto: Petr Kotala

Útočník Petr Strapáč (vlevo v souboji s Karolem Slobodou) se poprvé od přestupu do Olomouce vrátil na vítkovický led.

Článek

„Chtěli jsme tu mizérii konečně ukončit a nebyli jsme k tomu daleko. Bohužel jsme dali jenom jeden gól, i když jsme za stavu 1:0 pro nás měli šance. Nedaří se nám odskočit na rozdíl dvou tří gólů, abychom měli více klidu," litoval 27letý Strapáč. Sám měl dvě šance. V první třetině trefil tyčku branky, kterou hájil ještě loni spoluhráč Patrik Bartošák, ve druhé části už za nerozhodného stavu v přesilové hře přestřelil.

To musím dávat

„Byla to pozice mezi kruhy. To musím dávat. Co více bych si měl přát," kroutil hlavou útočník Mory. „Vítkovice šly pak ve třetí části v přesilovce do vedení a už si to pohlídaly. Následně přidaly třetí gól a bylo po zápase. Sice jsme měli v závěru dlouhou přesilovku, kterou jsme zvýhodnili odvoláním brankáře, ale bohužel se nám nepodařilo dát gól," popisoval odchovanec Vítkovic Strapáč.

„Bylo to takové zvláštní tady hrát jako host. Přišlo mi to jako úplně jiný zimák," přiznával Strapáč.

Také druhý vzájemný souboj jeho Olomouc s Vítkovicemi prohrála, vzpomínat na něj bude Strapáč ale raději, než na první zápas v Olomouci. V něm u mantinelu zboural Jana Výtiska a byl vyloučen do konce utkání. Návdavkem ještě vyfasoval od hokejové disciplinárky stopku na čtyři následující utkání.

Vyšší trest ještě nedostal

„Měl jsem to pak po návratu na led trochu v hlavě a byl jsem trochu opatrnější, protože jsem za svou hru snad nikdy vyšší trest nedostal. A distanc už vůbec ne," svěřoval se hokejista s reprezentačními zkušenostmi.

Kamarádovi Výtiskovi se za tvrdý hit omluvil, ze své důrazné hry ale ustupovat nehodlá. „Zase už hraju stejně. Nebyl v tom úmysl, spíše nešťastná náhoda. Honza se trochu se přikrčil a blbě jsem ho trefil. Věřím, že se nic takového už nebude opakovat," řekl olomoucký útočník, jenž v této sezóně střelecky nezáří.

V jednadvaceti zápasech dal pět gólů, přesto je třetím nejlepším střelcem týmu. „Trápíme se v koncovce. I Vítkovicím jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Byly i úseky, kde jsme je přehrávali. Druhý gól jsme ale nedali a na kdyby se nehraje," byl si vědom Strapáč.

Reklama

Související témata: