Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 2:0Liberec vyhrál nad Chomutovem, Will má pátou nulu v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Vitásek 1 : 0
44. Bulíř 2 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté mistrovského Liberce porazili v dohrávce 18. kola extraligy Chomutov 2:0 a vyhráli třináctý z posledních čtrnácti zápasů. O branky se postarali na začátku třetí třetiny obránce Ondřej Vitásek a útočník Michal Bulíř. Brankář Bílých Tygrů Roman Will vychytal popáté v sezóně čisté konto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Koblasa z Chomutova v souboji s Lukášem Dernerem z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Liberec, který v neděli po sérii 12 výher prohrál doma s Litvínovem 1:2, byl od prvních minut aktivnější. Laca postupně prověřili Lakatoš, Radivojevič a Šimek. Pak hráli Bílí Tygři první početní výhodu v utkání, ale až na Bulířovu šanci nic nevymysleli.

Naopak těsně po skončení přesilovky mohli sami inkasovat. Za domácí obranou se objevil zcela osamocený Vondrka, tváří v tvář Willovi ale s blafákem neuspěl. V polovině první třetiny nadělala Lacovi značné problémy Krenželokova střela, chomutovský brankář si poradil i s Bartovičovým pokusem. Také Chomutovští dostali po faulu Jánošíka možnost početní výhody, Willa ale prakticky neohrozili.

Liberec sehrál špatně i další přesilovou hru na začátku druhé části. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou, ani jedno z mužstev si ale nevypracovalo větší šanci. Až ve 28. minutě nebezpečně vystřelil Poletín a hosté již zvedali radostně ruce. Rozhodčí ale po konzultaci s kolegou u videa gól neuznal, jelikož kotouč nepřešel celým objemem brankovou čáru.

Na straně Libereckých se ocitl v nadějné pozici Bartovič, Laco však po jeho dělovce stačil na poslední chvíli sklapnout betony. V závěru druhého dějství hráli přesilovku Piráti a do vedení je mohl poslat kapitán Vondrka. Will ale proti jeho střele z mezikruží vytáhl skvělý zákrok.

Do vedení se dostali po 65 vteřinách třetí třetiny domácí. Po Bulířově pasu protlačil kotouč za Laca Vitásek. Bílé Tygry branka povzbudila a za necelé tři minuty se radovali znovu. V přesilové hře dorazil Jelínkovu střelu Bulíř.

Třetí gól měl na hokejce Špaček, Laco ale udržel hosty ve hře. Snížit mohl Skinner, jeho střela ale jen těsně minula Willovu branku. Piráti se ještě pokusili o závěrečný nápor, Liberečtí se však v poklidu ubránili.

Dohrávka 18. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 42. Vitásek (Bulíř), 44. Bulíř (P. Jelínek, Šimek). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3730.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, od 41. navíc Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Vantuch, J. Stránský - D. Špaček, Mikyska, Hrabík. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Chomutov: Laco - Flemming, Kudělka, Valach, Skinner, J. Mrázek, Dlapa, Buchtela, Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, Kämpf, Sklenář - Lauko, Chlouba, Poletín - Koblasa, Šťovíček, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: