Hlavní obsah

Chomutov - Hradec Králové 5:4 PPChomutov srovnal 40 sekund před koncem třetí třetiny a ovládl prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kämpf 1 : 0
20. Džerinš 1 : 1
25. Huml 2 : 1
26. Červený 2 : 2
29. Šimánek 2 : 3
55. Poletín 3 : 3
58. Džerinš 3 : 4
60. Koblasa 4 : 4
64. Kämpf 5 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili ve 26. kole extraligy Hradec Králové 5:4 v prodloužení. Piráti zachránili zápas 40 vteřin před koncem zásluhou trefy Petra Koblasy, v prodloužení pak rozhodl v čase 63:21 útočník David Kämpf. Svou bilanci v utkání tak vylepšil na tři body za dvě branky a nahrávku. Hosté přišli o sérii tří výher.

Foto: David Taneček, ČTK

Chomutovský útočník David Kämpf (druhý zprava) slaví se spoluhráči gól proti Pardubicím. Ilustrační snímek.

Článek

Královéhradečtí získali rychle možnost hrát přesilovku, ve které měli dobrou šanci Červený a poté Šimánek, jenž nastřelil zblízka levou tyčku Lacovy branky. Hned po skončení oslabení ujel obraně hostů Kaše, na Rybára ale nevyzrál. Střelecké konto otevřel Kämpf, jenž si s pomocí Sklenáře obhodil Knotka a poté skóroval mezi betony. Ukončil tak po 161 minutách a 38 vteřinách čekání Pirátů na gól. V závěru třetiny hráli Východočeši přesilovku, kterou v čase 19:59 využil Džerinš.

Na začátku druhého dějství nejprve Vondrka nastřelil tyčku a krátce poté Šimánka vychytal Laco. V 25. minutě poslal Piráty do vedení Huml, jenž tečí využil po 16 vteřinách početní výhodu. Za 30 vteřin bylo vyrovnáno, když Červený od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hosté pak nevyužili přesilovku, ale pár vteřin poté Šimánek využil zmatku před chomutovským brankovištěm a vrátil hostům vedení.

Na druhé straně Vondrka opět nastřelil tyč. Za Mountfield stáli v dobrých pozicích Newton a Kukumberg, ale ani jeden na Laca nevyzrál. V posledních vteřinách prostředního dějství byl úplně sám před bránou Bednář, ale kotouč mu v rozhodujícím momentu přeskočil hůl.

Začátek poslední třetiny moc šancí nepřinesl, což nezměnila ani přesilovka domácích. Ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě Červený nastřelil tyčku za Lacem. Ve 47. minutě Humlův pokus z levého kruhu Rybár vyrazil nad. Ani následnou početní výhodu domácí nevyužili, blízko byla teč Poletína nebo únik Koblasy, ale ani jeden z nich se nemohl radovat.

Až v 55. minutě Poletín tečoval těsně před brankou kotouč, který se následně překulil přes Rybára za čáru. Obrat mohl dokonat Kämpf, jenže v samostatném úniku neuspěl. O chvíli později udeřili opět hosté: Džerinš nedal Lacovi střelou z mezikruží žádnou šanci. Utkání však poslal do prodloužení Koblasa 40 vteřin před závěrečnou sirénou.

V něm Piráti vybojovali přesilovku, z níž dvě vteřiny po jejím skončení ještě těžil Kämpf, jenž dorazil do sítě Skinnerovu vyraženou střelu.

26. kolo hokejové extraligy
Piráti Chomutov - Mountfield Hradec Králové 5:4 v prodloužení (1:1, 1:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Kämpf (Sklenář), 25. Huml (Flemming, Vondrka), 55. Poletín (Valach, Koblasa), 60. Koblasa (Kämpf), 64. Kämpf (Skinner, Koblasa) - 20. Džerinš (Dietz), 26. Červený (Dragoun, Newton), 29. Šimánek (T. Knotek, Jarůšek), 58. Džerinš (Šimánek). Rozhodčí: Polák, R. Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 3977.
Chomutov: Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Chalupa, J. Mrázek, Skinner, od 41. navíc Buchtela a Havel - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, Kämpf, Sklenář - D. Kaše, Lauko, Poletín - Koblasa, Chlouba, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, T. Knotek - P. Beránek, Picard, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: