Hlavní obsah

Olomouc - Brno 5:2Olomouc si poradila s Kometou. Rozhodly tři zásahy ve druhé třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Strapáč 1 : 0
18. Erat 1 : 1
23. Mikúš 2 : 1
26. Skladaný 3 : 1
36. Herman 4 : 1
42. Čermák 4 : 2
59. Vyrůbalík 5 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili ve 26. kole extraligy Brno 5:2. Domácí Hanáci rozhodli třemi góly ve druhé třetině, Kometa prohrála šestý z posledních osmi zápasů a klesla na čtvrtou příčku za Litvínov. V dresu vítězů si dva body za gól a nahrávku připsali bek Martin Vyrůbalík a útočník Juraj Mikúš.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Brna Karel Vejmelka a Petr Strapáč z Olomouce, který se raduje z gólu.

Článek

Kometa naskočila s uzdravenými oporami Eratem a Ondřejem Němcem a po opatrném začátku jí patřila také první šance, když měl Konrád nečekaně moc potíží s překvapivým pokusem Kvapila. Kohouti odpověděli Jaroměřského nahozením, které tečoval Strapáč - Vejmelka vyrazil puk, aniž věděl jak. V osmé minutě zkoušel Vejmelku bekhendem Holec a dorážkou Tomáš Mikúš.

Brněnský brankář pak dvakrát podržel svůj tým. V další olomoucké šanci Ostřížek sám před Vejmelkou hledal volného Eberleho, obrana Brna včas zasáhla. Mora napadala Kometu vysoko v obranném pásmu a hosté měli velké potíže s rozehrávkou. Při hře ve čtyřech na obou stranách se Hanáci dostali v 17. minutě do vedení. Ránu Ondruška tečoval Strapáč a Vejmelka byl bez šance. Ale podobně na tom byl zanedlouho domácí gólman Konrád proti ráně Erata, který ji otřel o tyčku a srovnal.

Ve 23. minutě domácí opět vedli. Tomáš Mikúš vyhodil puk dloubáčkem k útočné modré, kde ho přiťuknul Holec Juraji Mikúšovi, ten tísněný objel branku a zasunul ho za Vejmelku, který se nestačil k tyčce dostat včas. O chvíli později využila Olomouc přesilovku, když Skladaný tečoval nahození Juraje Mikúše - 3:1. Kometa pak začala být agresivnější a zápas se začal drobit šarvátkami. Olomouc odpověděla hokejově, když parádní akci Buriana zakončil trefou pod horní tyčku Herman.

Třetí třetina začala využitou přesilovkou Komety, když Čermák vrátil odraženou střelu Gulašiho od mantinelu do branky. Tříbrankové vedení mohl vrátit Kohoutům Holec, netrefil však mezi betony brněnského gólmana. Stejný hráč mohl rozhodnout dvě minuty před koncem, ale minul. V závěru zkusili hosté power play, jenže domácí se ubránili a Vyrůbalík korunoval výhru Olomouc trefou do prázdné branky.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 5:2 (1:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Strapáč (Ondrušek, Eberle), 23. J. Mikúš (Holec, T. Mikúš), 26. Skladaný (J. Mikúš, Vyrůbalík), 36. Herman (Burian), 59. Vyrůbalík - 18. M. Erat (Štencel, O. Němec), 42. L. Čermák (Gulaši, Trška). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Holec - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, od 41. navíc F. Král - M. Erat, Nečas, Kvapil - Miklík, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, F. Dvořák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata: