Hlavní obsah

Plzeň si vyšlápla na vedoucí Liberec, Litvínov veze sedmigólový debakl z Olomouce

Praha
Aktualizováno

Nedělní program 27. kola Tipsport extraligy nabídl kompletní porci sedmi zápasů a o překvapení nebyla rozhodně nouze. Vedoucí celek soutěže a obhájce titulu Liberec prohrál 2:5 na ledě jedenácté Plzně a třetí tým tabulky Litvínov dostal sedmigólový příděl v Olomouci, která s Plzní bojuje o desítku. Druhý Třinec pak vydřel jen výhru v prodloužení nad předposledními Pardubicemi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Bezmoc brankáře Sparty Tomáše Pöpperleho po inkasovaném gólu z hole Michaela Vandase z Vítkovic.

Článek
Fotogalerie

Třinec v pátek zdolal v nastavení Vítkovice v jubilejním 100. moravskoslezském derby a za dva body byli Oceláři nakonec rádi i v nedělním souboji s Pardubicemi. Východočeši totiž většinu zápasu drželi jednobrankový náskok, domácím se podařilo až díky Noskovi v 55. minutě vyrovnat a ve třetí minutě prodloužení týž hráč zápas rozhodl.

Nepovedený zápas sehráli na ledě Plzně hráči Liberce. Ještě před polovinou zápasu prohrávali už o čtyři branky a náskok domácích dokázali jen zmírnit. Na konečných 5:2 pečetil v předposlední minutě Kubalík. I přes prohru Tygři zůstávají o bod v čele, Třinec by je o skóre sesadil jen v případě výhry v řádné hrací době.

Litvínov nestíhal

Doslova černou můru prožili v Olomouci hokejisté Litvínova. Hanáci za 42 minut ambiciózním Severočechům nasázeli sedm branek a Chemici se nakonec zmohli jen na jeden čestný zářez. I Litvínov svou pozici v tabulce uhájil, čtvrtá Kometa totiž rovněž prohrála.

Brněnští hokejisté totiž ještě nedávno vládli extraligové tabulce, s nastupujícím adventem ale zabředli do krize. Po páteční prohře v Olomouci neuspěli ani v neděli na ledě Zlína, kde dovolili soupeři odskočit na rozdíl tří branek a manko i přes urputný závěr už nedokázali vymazat. Kometa tak prohrála sedmý z devíti posledních zápasů, dál ale drží čtvrtou příčku.

Vítkovice zkazily Spartě oslavu

Hokejisté Sparty v nedělním 27. kole extraligy neprodloužili svou vítěznou sérii trvající šest zápasů. V duelu s Vítkovicemi Pražané prohráli na domácím ledě 3:4 v prodloužení a nepodařilo se jim vyšperkovat triumfem oslavy 113 let klubové existence. V tabulce pak Sparta klesla na pátou příčku a Vítkovice upevnily svou pozici v první desítce.

Na čtvrté místo proklouzli hokejisté Hradce Králové, kteří porazili 3:1 Mladou Boleslav. Mountfield v průběhu zápasu těžil z dvoubrankového náskoku, který mu v zařídil dvěma góly americký obránce Newton.

Poslední Karlovy Vary se natahovaly po tříbodové výhře nad Chomutovem, Piráti ale na poslední chvíli vynutili prodloužení a nakonec slavili na ledě soupeře výhru po nájezdech. Energie ve třetí třetině přišla o dvoubrankový náskok, v 60. minutě šla ale znovu do vedení po brance Tomáše Dvořáka. Chomutov ale ještě před sirénou stačil vyrovnat a v nájezdech mu vystřelil bod navíc Kämpf.

Hokejová extraliga - 27. kolo:
Sparta - Vítkovice 3:4 v prodl.
Branky: 4. Hlinka, 26. Kudrna, 58. Vrána - 22. Klok, 32. Kolouch, 38. Olesz, 61. Roman.
Třinec - Pardubice 3:2 v prodl.
Branky: 13. Rákos, 55. a 63. Nosek,  -  3. Sýkora, 16. Poulíček.
Karlovy Vary - Chomutov 4:5 po sam. nájezdech
Branky: 1. Tuominen, 10. Harkabus, 18. Stloukal, 60. Dvořák - 16. Rutta, 44. Sklenář, 48. Skokan, 60. Valach, rozh. nájezd Kämpf.
Zlín - Brno 4:3
Branky: 2. Bukarts, 3. Holík, 13. Chytil, 52. Říčka - 48. Erat, 53. Zaťovič, 59. Káňa.
Plzeň - Liberec 5:2
Branky: 22. Indrák, 24. Kubalík, 24. Stach, 28. Vondráček, 59. Kubalík - 40. Bartovič, 48. Bližňák.
Olomouc - Litvínov 7:1
Branky: 2. Holec, 20. Knotek, 22. Strapáč, 29. Matai, 36. Mikúš, 41. Laš, 42. Eberle - 49. Hořava.
Hradec Králové - Mladá Boleslav 3:1
Branky: 16. a 29. Newton, 60. Köhler - 36. Urban.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články