Hlavní obsah

Mikulík pyká podruhé v krátké době za simulování

Praha

Karlovarský hokejista Milan Mikulík bude opět platit za filmování. Šestatřicetiletý útočník se ho podle disciplinární komise dopustil nejprve v utkání 25. kola extraligy proti Spartě, za což přišel o deset procent z platu, a hned v následujícím kole se na ledě Zlína provinil znovu. Čeká ho tak pokuta ve stejné výši.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva brankář Libor Kašík ze Zlína a Milan Mikulík z Karlových Varů. Ilustrační snímek.

Článek

Mikulík, jenž přišel na západ Čech v rozehrané sezoně z prvoligové Slavie a zařadil se mezi ofenzivní tahouny Energie, upadl na začátku třetí třetiny, když ho atakoval zlínský útočník Roman Vlach. Zasáhl ho sice hokejkou přes holenní chrániče, ale sudí vyloučili pouze Mikulíka, který dostal menší trest za nafilmovaný pád.

Stejný názor měl i předseda disciplinární komise Karel Holý. "Mikulík upadl bez přímého cizího zavinění," uvedl v odůvodnění trestu a vyloučil možnost, že by předcházející zásah Vlachovy hole mohl způsobit tak zásadní ztrátu stability.

Nad Mikulíkem, jenž měl v dresu Karlových Varů před dnešním kolem na kontě devět bodů z 15 zápasů za tři góly a šest asistencí, se tak po druhém prohřešku v sezoně vznáší i další hrozba. Pokud by nafilmoval pád potřetí, kromě opětovné pokuty deseti procent ze základní měsíční mzdy může od vedení soutěže dostat i trest v podobě zákazu startu na jeden zápas. Stejně pykal v minulosti v sezoně 2014/15 již Petr Vampola.

Disciplinární komise má totiž právo překvalifikovat takové provinění jako jednání proti fair play. "Hráč byl prostřednictvím rozhodnutí disciplinární komise na tuto věc upozorněn," potvrdil ČTK manažer extraligy Antonín Vansa.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice