Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 3:2 PPNosek zařídil dvěma góly výhru Ocelářů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. P. Sýkora 0 : 1
13. Rákos 1 : 1
15. Poulíček 1 : 2
55. Nosek 2 : 2
63. Nosek 3 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté odstartovali druhou polovinu základní části hokejové extraligy domácí výhrou 3:2 v prodloužení s Pardubicemi. Hosté se v utkání 27. kola po brance a asistenci útočníka Petra Sýkory ujali v první třetině dvakrát vedení, ale na výhru jim to nestačilo. Za Oceláře vyrovnávali Daniel Rákos a poté David Nosek, který v 63. minutě rozhodl i celý zápas.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecká radost, ilustrační snímek.

Článek

V souboji týmů z opačných pólů tabulky měly v úvodu překvapivě navrch předposlední Pardubice. Během prvních tří minut se před brankářem Hrubcem zjevil úplně sám Mallet, ale nezkrotil kotouč a prováhal pravý moment k zakončení. Po něm ve stejné pozici neuspěl Rohlík, jehož střelu kryl třinecký gólman. Vzápětí přece jen hosté udeřili: Sýkora se z mezikruží trefil přesně k levé tyči. A na pardubické střídačce mohlo být ještě veseleji, Leducova střela od modré čáry lízla jen tyč Hrubcovy branky.

Oceláři často stříleli, ale do gólových šancí se nedostávali. Z první vážnější přesto vyrovnali. Roth napřáhl, místo rány vyslal prudkou přihrávku a jeho pas usměrnil do odkryté klece Rákos. Podruhé v řadě se do základní sestavy Třince nevešel útočník Polanský a v době, kdy jeho jméno opět vyvolávali domácí fanoušci, dostal Poulíček znovu do vedení Pardubice parádní trefou z mezikruží do horního růžku.

Na začátku prostřední třetiny ještě hosté několikrát zahrozili, ale poté byli mnohem aktivnější Třinečtí. Špirko v přečíslení neviděl rozjetého Růžičku a střelu mu zblokoval pardubický bek. V další gólové příležitosti Irglovi sjel puk z hole a Marosze z bezprostřední blízkosti vychytal skvělý Kacetl.

Obrázek hry se nezměnil ani v poslední části. Třinečtí dostali soupeře, s nímž v této sezoně dosud neztratili ani bod, pod tlak. Ale do nebezpečných střel se nepropracovali. A s tím, co prošlo, si poradil pozorný pardubický gólman. Ten pak ale svým vyloučením pomohl k vyrovnání. V momentě, kdy vypršel trest, se od modré čáry trefil Nosek.

Hosté však mohli o pár sekund později opět vést. Třinecká obrana úplně zapomněla před brankou Martina Kauta, jehož střelu ukryl Hrubec efektním semaforem v lapačce. Domácí následně uzavřeli soupeře ve svém útočném pásmu, ale skóre se nezměnilo. V prodloužení měli hosté dvě šance Tomáškem a Nahodilem, ale gól padl na druhé straně. Nosek dostal od Krepse ideální přihrávku mezi kruhy a přesnou střelou rozhodl.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 3:2 v prodloužení (1:2, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Rákos (Roth, Dravecký), 55. Nosek (Marosz, Dravecký), 63. Nosek (Kreps, Hrňa) - 3. P. Sýkora (D. Tomášek, Hubáček), 15. Poulíček (P. Sýkora). Rozhodčí: Čech, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4095.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Kania, Nosek, M. Doudera - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Špirko, Martin Růžička. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Pardubice: Kacetl - Schaus, Ščotka, Nedbal, Čáslava, Leduc, Ovčačík, L. Havlík, Bokroš - P. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - Poulíček, Nahodil, Mallet - Panna, T. Kaut, M. Kaut - Rohlík, F. Zadina, Beran. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články