Hlavní obsah

Zlín - Brno 4:3Kometa zabředává do krize, prohrála i ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Bukarts 1 : 0
3. Holík 2 : 0
13. Chytil 3 : 0
48. Erat 3 : 1
52. Říčka 4 : 1
53. Zaťovič 4 : 2
59. Káňa 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v nedělním duelu 27. kola extraligy Brno 4:3. Berani bodovali naplno podruhé za sebou především díky výbornému nástupu, když ve 13. minutě vedli už 3:0. Kometa se nevzdala a ve třetí části zápas ještě zdramatizovala, ale na body to nestačilo. Brňané tak vyšli naprázdno potřetí za sebou a ztratili sedmý z posledních devíti zápasů.

Článek

Brno se sice pohybuje ve vyšších příčkách, poslední dobou se mu ale příliš nedaří, což podtrhl i úvod zápasu. Běžela druhá minuta a ranou z mezikruží otevřel skóre Bukarts. Následně putoval na trestnou lavici Zohorna a již v čase 2:28 po trefě Holíka jel Čiliak na střídačku - 2:0.

Zaskočená Kometa nebyla schopna se dostat do sebemenší šance, naopak Berani přitvrzovali. Velkou možnost měl Šťastný či při následné přesilovce Říčka, Vejmelka ale se štěstím držel stav rozdílový jen o dvě trefy.

To ale přestalo platit ve 13. minutě, kdy nejprve Chytil vybojoval buly v útočné třetině, aby následně nikým nekrytý před brankou soupeře chladnokrevně vstřelil svou první extraligovou branku. Do prvních šancí se dostali hosté až v závěrečné přesilovce, ale stav už se do pauzy neměnil.

V prostředním dějství se však role otočily; Zlínští hlídali pohodlný náskok a hosté dřeli. Proti snížení byl ale Kašík, jenž opět čaroval proti střele Erata do prázdné branky. Šancí tedy pro hosty bylo dost, ovšem domácí se snažili minimálně chybovat a navíc měli jistotu v zádech v podobě svého brankáře. Kdo chyboval, tím byl naopak gólman Brna - Ondráček ale jeho nešťastnou rozehrávku nepotrestal.

I ve třetí části pokračovalo bránění náskoku ze strany Zlína. Kometa nedokázala udeřit při vyloučení Marušáka a ani při velké šanci Čermáka. Až ve 48. minutě Kašík kapituloval po dorážce Erata.

Zlínští ale hrozící nebezpečí dramatizace odhalili a pustili se do útoku. V jednom takovém uspěl a zvýšil na 4:1 Říčka, jehož rána zapadla přesně k tyči. Následně se strhla větší roztržka, po které se však tresty vykrátily. Vhazovalo se ale poblíž Kašíka a toho využili Brněnští. Vojtěch Němec nalezl Zaťoviče, který ukázkově poslal puk pod horní tyč.

Když tentýž hráč ale při vyloučení Horáka nevyužil svou další šanci, mohlo se zdát být rozhodnuto. Jenže Brno těžilo ze své téměř dvojnásobně vyšší úspěšnosti na buly a minutu před koncem vstřelil kontaktní gól Káňa. Na více se už ale hosté nezmohli.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 4:3 (3:0, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 2. Bukarts (Honejsek, Kubiš), 3. P. Holík (Bukarts), 13. Chytil (Kubiš, Gago), 52. Říčka (Marušák) - 48. M. Erat (M. Kvapil, H. Zohorna), 53. Zaťovič (V. Němec, F. Dvořák), 59. J. Káňa II (Vincour, V. Němec). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 5222.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Bořuta, Žižka, od 21. navíc O. Horák - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - J. Ondráček, Roman Vlach, O. Veselý - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Popelka, Chytil, Gago - od 21. navíc Maruna. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Brno: Čiliak (3. Vejmelka) - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, F. Král, Malec - M. Erat, Nečas, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Miklík, V. Němec, Kvapil - Dostálek, H. Zohorna, Dočekal - od 21. navíc F. Dvořák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata: