Hlavní obsah

Růžička: Titul jsme prohráli už v prvním finále

PRAHA

Zklamaný, ale vyrovnaný byl po šestém finále trenér Slavie Vladimír Růžička. Jeho svěřenci nestačili na městského rivala a Spartě a sérii prohráli 2:4 na zápasy. V bouřlivé atmosféře musel Růžička sledovat, jak sparťané slaví titul. "Finále bylo neskutečně přitažlivé, navíc před úžasnou kulisou," říkal po zápase charismatický kouč.

Foto: archiv

Vladimír Růžička na střídačce Slavie - archivní foto

Článek

Vladimír Růžička měl jasno i ohledně klíčového momentu celé série. "Bylo to první utkání. Prohra po nájezdech byla zlomem. Kdybychom vedli 2:0 na zápasy, jedno utkání bychom tady vyhráli," vzpomněl si trenér na start finále, kdy jeho Slavia vedla 3:1, ale v závěru dvakrát inkasovala a prohrála po samostatných nájezdech.

"Chybělo nám i štěstí, které jsme měli ve čtvrtfinále proti Třinci a v semifinále proti Budějovicím. Tam jsme ho měli, pak nás opustilo. Ale tak to v hokeji bývá," uznal Růžička.

Jeho tým měl až na poslední utkání převahu, nedokázal ale vyzrát na loučícího se veterána v brance Sparty Petra Břízu. "Nemohli jsme mu dát gól. V hokeji rozhodují góly a Sparta byla produktivnější. Klukům ale nemůžu nic vytknout," pochválila své svěřence dvaačtyřicetiletá ikona Slavie.

Slávistům v závěrečném duelu chyběly dvě ofenzivní zbraně. Tomáš Vlasák měl potíže s třísly, Vladimíra Sobotku trápilo zraněné rameno. "Vláďa Sobotka je pro nás už v osmnácti letech klíčovým hráčem. Ale hráči se s tím musejí vypořádat, se zraněními se v play-off počítá," poznamenal Růžička.

Odpočinek na koncertu a na fotbale

Trenér druhého celku základní části už má jasno, co bude po sezóně dělat. V pondělí se ještě sejdeme na společném obědě, pak bude dovolená. Dva měsíce se budu věnovat golfu. Taky jedu 13. června na koncert Guns'n' Roses a pak na fotbal," připomněl Růžička mistrovství světa, na kterém shlédne zápasy české reprezentace s Ghanou a Itálií.

Mezitím se ale bude věnovat i "své" Slavii, bez hokeje by tak dlouho nevydržel. "Nějaká manažerská práce tam bude samozřejmě taky. Musíme udělat tým pro další sezónu. Nějaké změny uděláme, ale to si zatím nechám pro sebe," řekl novinářům po skončení finálové série Vladimír Růžička.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec