Hlavní obsah

Třinec obdivuhodně otočil duel v Litvínově! Sparta v repríze finále zdolala mistra

mm, dhSport.cz
Aktualizováno

Naposledy před reprezentační pauzou šli hokejoví příznivci na zápasy 29. kola Tipsport extraligy. V čele se dál vyhřívá Třinec, kterému se povedl dokonalý obrat a zvítězil v Litvínově 4:3 v prodloužení přesto, že v polovině zápasu prohrával už o tři góly. Na druhé místo poskočila brněnská Kometa po výhře 4:1 nad Mladou Boleslaví, vzhůru se tlačí také pražská Sparta, jež v repríze finále minulé sezóny porazila mistra z Liberce dokonce na jeho ledě 3:1. V dalších zápasech udolal Chomutov tým z Plzně 2:1 v prodloužení, Zlín až v nájezdech přetlačil Vítkovice (4:3), Hradec Králové porazil Karlovy Vary 3:0 a Pardubice vezou tři cenné body z Olomouce po vítězství 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vojtěch Komárek ze Sparty se raduje z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Bílí Tygři jako by upadali do zimního spánku. Po skvělém listopadu prohráli už potřetí v řadě a v tabulce klesli na třetí pozici. Proti Spartě dobře začali, ale Pražané si lépe rozložili síly. Na vedoucí Vantuchovu trefu odpověděli gólem v každé třetině a úřadujícího mistra porazili díky dvěma využitým přesilovkám v jeho království i podruhé v sezóně.

Litvínov se v případě výhry za tři body mohl v přímém souboji na lídra z Třince dotáhnout, k dosažení cíle ale Chemikům nestačilo ani třígólové vedení v polovině zápasu! Druhá polovina patřila Ocelářům. Doudera, Kreps a Kane se postarali o srovnání tříbrankového manka a definitivní K.O. zasadil domácím pouhých osm vteřin před koncem prodloužení dokonce v oslabení Kreps. Vítězná série domácích litvínovských zápasů se zastavila na čísle 12.

Brno v pátek ukončilo sérii tří zápasů bez bodového zisku a na vítězné vlně se Kometě zalíbilo. Duel s Mladou Boleslaví měla zcela pod kontrolou, po dvou bodech za gól a asistenci si v domácím týmu připsali Vojtěch Němec a Marcel Haščák. Po výhře 4:1 ztrácí brněnský tým tři body na lídra z Třince a má bodový náskok na Liberec a Litvínov. Boleslav zůstala devátá.

Říčkův hattrick rozhodl

Po dvě třetiny držela Plzeň vedení na ledě Chomutova, přesto si nakonec odvezla jen bod. Na Kubalíkův 16. gól v sezóně nejprve odpověděl premiérovou trefou v extralize Šťovíček a o tom, že prodloužení Pirátům svědčí, přesvědčil vzápětí hosty kapitán týmu Vondrka. Severočeši dosáhli už osmého vítězství v sezóně po uplynutí základní hrací doby.

Pardubice se rychle oklepaly z pátečního výprasku od Sparty (1:5), v Olomouci zaskočili domácí v úvodní třetině hned čtyřmi góly. Hanáci už dokázali jen snížit, prodloužit sérii tří zápasů s bodovým ziskem ale nezvládli. Východočeši se tak na předposledním místě tabulky znovu vzdálili Karlovým Varům, které ani ve třetím zápase v sezóně nedaly Hradci gól. Slovenský brankář vítězů Patrik Rybár má druhou nulu v sezóně.

Přetahovanou mezi Zlínem a Vítkovicemi rozhodl domácí útočník Robert Říčka. Nejprve dvakrát skóroval ze hry a svůj vydařený večer korunoval rozhodující trefou v rozstřelu. Zlín doma vyhrál potřetí v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga - 29. kolo:
Liberec – Sparta 1:3
Branky: 9. Vantuch - 19. J. Hlinka, 37. Cingel, 55. Černoch
Chomutov – Plzeň 2:1 v prodloužení
Branky: 42. Šťovíček, 63. Vondrka - 40. D. Kubalík
Zlín – Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech
Branky: 16., 52. a rozhodující sam. nájezd Říčka, 9. Blaťák,  - 14. Tybor, 36. Stastny, 58. Kolouch
Litvínov – Třinec 3:4 v prodloužení
Branky: 13. M. Hanzl, 21. V. Hübl, 25. R. Hanzl - 39. a 65. Kreps, 31. Doudera, 42. C. Kane
Hradec Králové – Karlovy Vary 3:0
Branky: 25. T. Knotek, 59. Jarůšek, 60. Köhler
Olomouc – Pardubice 2:4
Branky: 36. Skladaný, 58. Herman - 3. Redenbach, 8. M. Beran, 11. P. Hubáček, 14. Leduc
Brno – Mladá Boleslav 4:1
Branky: 2. L. Čermák, 12. V. Němec, 35. Haščák, 41. Vincour - 42. L. Pabiška

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice