Hlavní obsah

Bříza je oficiálně manažerem hokejistů Sparty

PRAHA

Sotva dozněly mistrovské oslavy hokejistů Sparty, jejich klíčový hráč Petr Bříza dostál slovům o konci kariéry a v úterý v poledne převzal manažerskou funkci v holešovickém klubu. Funkce manažera nebyla po odchodu Luboše Koželuha z klubu obsazena.

Foto: čtk

Trenér Sparty Praha František Výborný a brankář Petr Bříza (vlevo)

Článek

"Petr Bříza byl na můj návrh v úterý jmenován do pozice generálního manažera hokejové Sparty a na čtvrteční valné hromadě Asociace profesionálních klubů budeme Břízu navrhovat i do pozice místopředsedy APK, přičemž podpoříme také volbu znojemského Jaroslava Vlasáka na post předsedy," oznámil Právu ředitel Sparty Viliam Sivek

Šampióni napsali tečku za sezónou pondělní večeří na Kampě. "Bříza byl pro nás klíčovým hráčem při cestě za titulem a teď odchází v okamžiku, který si přál. Loučí se na vrcholu jako král a já věřím, že zvládne i manažerskou práci," uvedl útočník Ondřej Kratěna.

"Měli jsme báječnou atmosféru v kabině a obrovskou chuť něco dokázat a jsem rád, že se mi takovým způsobem povedlo završit kariéru. Teď však nastal čas přemístit se o patro výš. Bude to pro mě nová práce, ale zůstanu v úzkém sepětí s mužstvem," prozradil 41letý Bříza.

Prvními aktivitami nového manažera budou příchody brankáře Salfického a útočníka Hlaváče, naopak kabinu mistra opouští útočník Josef Straka, který podepsal roční smlouvu ve finské Raumě a o útočníka Martina Špaňhela se zajímá dánský Fredrikshavn.

Reklama

Související témata: