Hlavní obsah

Liberec si vyšlápl na vedoucí Třinec a dýchá mu na záda. Piráti loupili na Spartě, Brno senzačně padlo

Aktualizováno

Hokejisté vedoucího Třince prohráli ve šlágru 32. extraligového kola na ledě Liberce 0:3 a jejich náskok právě na druhé Bílé Tygry se ztenčil na pouhý bod. Překvapivou ztrátu zaznamenala Kometa Brno, která prohrála 2:4 na ledě posledních Karlových Varů. První výhry na Spartě v novodobé historii se dočkal Chomutov, když uspěl 3:2. Vítkovice stejným poměrem zdolaly Mladou Boleslav, Plzeň podlehla Olomouci 1:2 po samostatných nájezdech a Pardubice otočily duel se Zlínem a zvítězily 3:2 po prodloužení.

Foto: Vít Černý, ČTK

Radost libereckého Jana Ordoše (vpravo) z gólu proti Třinci.

Článek
Fotogalerie

Liberec ve šlágru kola přehrál Třinec 3:0 a ukončil tak jeho šestizápasovou sérii bez porážky. Bílí Tygři rozložili své trefy rovnoměrně do všech třetin a v posledních třech zápasech neztratili ani bod. Jejich gólman Roman Will vychytal už sedmé čisté konto v sezóně.

Brno sice v prvních dvou vzájemných zápasech sezóny nepřenechalo Karlovým Varům ani bod a nasázelo mu dohromady dvanáct branek, dnes ale Kometa na ledě posledního celku tabulky selhala a prohrála 2:4. Hosté sice na začátku druhé třetiny šli do vedení, Energie ale záhy během pouhých sedmi sekund skóre dvěma góly otočila a po dalším zásahu vyhnala Vejmelku z branky.

V extralize debutující Pavel Jekel už sice neinkasoval a Kometa v 58. minutě zásluhou Vincoura snížila, konečnou podobu však dal výsledku v poslední minutě do prázdné klece Gorčík. Brno si tak připsalo už třetí prohru za sebou, venku dokonce na výhru čeká už osm zápasů! Západočeši naopak po třech zápasech zvítězili.

Stejně jako Vary proti Brnu se Vítkovice dočkaly premiérového bodového zisku v sezóně proti Mladé Boleslavi. Ostravané, v jejichž brance nahradil zraněného Bartošáka Dolejš, o svém triumfu rozhodli ve třetí třetině, kdy skóre 1:1 zlomili slepenými góly Hudečka a Tomiho během 73 sekund. Bruslařský klub tak ne a ne zastavit svůj pád, už sedm duelů čeká na plný bodový zisk. Stejně dlouhá je naopak vítkovická bodová série.

Chomutov už ví, jak na domácí Spartu

Plzeň hostila Olomouc a v případě výhry v základní hrací době ji mohla vystřídat na desáté příčce. To se ale Západočechům nepodařilo, Kohoutům doma podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. Škodovka sice od osmé minuty gólem Moravčíka vedla, ve třetím dějství ale srovnal Mikúš. V nájezdech uspěl jako jediný z deseti exekutorů Jan Eberle.

Piráti sice v probíhajícím ročníku Spartu v domácím prostředí dvakrát porazili po prodloužení, v Praze se jim ale vůbec nedařilo, neboť poslední čtyři zápasy prohráli s hrozivým celkovým skóre 1:23. Na Štěpána ale Piráti O2 arenu vyloupili a zvítězili 3:2, přestože dvakrát ztráceli. Severočeši tak dosáhli na vůbec první extraligovou výhru na ledě Sparty v novodobé historii. Premiéra za Spartu, jeho mateřský klub, tak zhořkla útočníkovi Michalu Řepíkovi, který se vrátil po čtyřměsíční pauze zaviněné poraněným ramenem a žloutenkou.

Předposlední Pardubice smazaly dvoubrankový náskok Zlína, který nakonec zdolaly 3:2 po prodloužení a dočkaly se teprve druhé výhry z posledních sedmi zápasů. Berani tak nenavázali na šňůru šesti vítězství na ledě Dynama, o jejich prohře rozhodl v poslední minutě nastavení David Tomášek.

Zápas Litvínova s Hradcem Králové (3:2 v prodloužení) se předehrával už 18. října kvůli účasti Východočechů na Spenglerově poháru.

32. kolo hokejové extraligy:
Vítkovice - Mladá Boleslav 3:2
Branky: 13. Hrbas, 44. Hudeček, 45. Tomi - 2. Lenc, 49. Orsava
Karlovy Vary - Brno 4:2
Branky: 24. Tuominen, 24. D. Kindl, 32. Harkabus, 60. Gorčík - 21. O. Němec, 58. Vincour
Plzeň - Olomouc 1:2 po sam. nájezdech
Branky: 8. Moravčík - 43. T. Mikúš, rozh. nájezd Eberle.
Sparta - Chomutov 2:3
Branky: 3. Ihnacak, 18. P. Vrána - 6. Huml, 28. Vondrka, 34. Skinner
Pardubice - Zlín 3:2 po prodl.
Branky: 27. Leduc, 47. Rolinek, 65. D. Tomášek - 2. Chytil, 19. Bukarts
Liberec - Třinec 3:0
Branky: 20. Ordoš, 38. L. Krenželok, 49. J. Stránský

Reklama