Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 3:2Vítkovice zlomily Boleslav dvěma slepenými góly v třetí třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lenc 0 : 1
13. Hrbas 1 : 1
44. Hudeček 2 : 1
45. Tomi 3 : 1
49. Orsava 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic vydřeli v 32. kole extraligy v souboji sousedů v tabulce nejtěsnější vítězství 3:2 nad Mladou Boleslaví. Rozhodující úder podnikli v úvodu třetí části, když nerozhodné skóre během 73 sekund převážili dvěma góly Jana Hudečka a Vojtěcha Tomiho. Ostravané posedmé v řadě zabodovali, naopak Boleslav už sedm kol na plný bodový zisk čeká.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Vítkovice nastoupily bez zraněného gólmana Bartošáka, ale jeho náhradník Dolejš si ještě pořádně nesáhl na puk, a už ho lovil z brány. Hosté totiž hned ve druhé minutě za deset sekund využili přesilovou hru, když Lenc zblízka úspěšně tečoval Klepišovo nahození od modré čáry.

Další gól nabídl hostům v páté minutě za vlastní brankou otálející Stastny, Jonák ho okradl o puk, ale ve velké příležitosti úplně sám před brankou ztroskotal na Dolejšovi.

Po svižném úvodu se však zápas začal měnit v těžkopádný a upracovaný hokej. Nejlépe ho ilustroval vyrovnávací gól, který také domácí dokázali vstřelit z první početní výhody. Po nevídaném závaru před mladoboleslavskou brankou se hromadu těl před Lukášem pokoušeli prostřelit Hudeček a Olesz, ale až na několikátý pokus kotouč za čáru propasíroval Hrbas.

Opatrně hrané utkání bylo ve druhé části chudé na gólové příležitosti. Až v 37. minutě zůstal za vítkovickou obranou Orsava, ale Dolejš jeho pokusy zlikvidoval.

Daleko největší šanci dostal ve 41. minutě mladoboleslavský Hyka. Za Slobodův faul v gólové situaci jel na Dolejše trestné střílení, ale vítkovický gólman jeho ránu s ledovým klidem zmařil lapačkou.

Středočechům se to vzápětí zle vymstilo. Jejich dvě zaváhání v obranném pásmu soupeř dokázal potrestat a strhnout utkání na svoji stranu: Hudeček ve 44. minutě využil toho, že Voráček nevyhodil puk a nekompromisně z brankoviště překonal Lukáše. O 73 sekund později ztratil kotouč za bránou Látal a Tomi zblízka skóroval potřetí.

Hosté se přesto sebrali a po Orsavově snížení ve 49. minutě se ještě několikrát dostali do nebezpečné blízkosti vítkovické branky. Ale k vyrovnání nevedla ani 78 sekund dlouhá power play. Vítkovice proti Boleslavi uhrály první body v sezóně.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Hrbas (Olesz, Hudeček), 44. Hudeček, 45. Tomi (Gřeš) - 2. Lenc (Klepiš, Trončinský), 49. Orsava (Jonák, M. Látal). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 5403.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Sedlák, Hrbas, Kovář, Výtisk - Tybor, O. Roman, Kucsera - Vandas, E. Němec, D. Květoň - Hudeček, Y. Stastny, Olesz - Gřeš, Tomi. Trenéři: Trnka a Vůjtek st.
Mladá Boleslav: Lukáš - Trončinský, Kučný, Kurka, Jan Hanzlík, Voráček, Stříteský, Štich - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, Žejdl - M. Látal, Jonák, Pospíšil - od 50. navíc Flynn. Trenéři: F. Výborný a Žabka

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín