Hlavní obsah

Pardubický Beran si za zákrok na Růžičku nezahraje dvě utkání

Praha

Útočník hokejových Pardubic Matěj Beran dostal od disciplinární komise extraligy dvouzápasový trest za zákrok na chomutovského Vladimíra Růžičku ve středečním utkání 33. kola. Třinecký forvard Erik Hrňa přijde kvůli filmování o 10 procent ze základního platu.

Foto: David Taneček, ČTK

Matěj Beran (vpravo) z Pardubic při utkání v Hradci.

Článek

Předseda komise Karel Holý sice neposoudil Beranův zákrok jako cílený, ale kvalifikoval ho jako zásah do oblasti hlavy a krku, za což měl třiadvacetiletý Beran obdržet vyšší trest již během zápasu. Vyloučen byl ale naopak samotný Růžička za protesty a nesportovní chování. Chomutov prohrál 1:3.

"Hráč jednal s primárním záměrem hrát kotouč, při střetu došlo ke zřetelnému zásahu brady, přičemž přitěžující okolností je, že zákrok byl veden z nulového úhlu a protihráč měl sníženou možnost se zásahu bránit," vysvětlil Holý, proč byl Beran dodatečně potrestán.

Osmadvacetiletý Hrňa dostal po polovině duelu Olomouc - Třinec (2:3) dvouminutový trest za nafilmovaný pád po kontaktu s holí domácího beka Martina Vyrůbalíka. "Hůl mezi nohama mu stěžovala další postup. Protihráč se nicméně nedopustil aktivního zapáčení," popsal zákrok Holý.

Reklama

Související témata: