Hlavní obsah

Třinec - Chomutov 3:1Třinec udolal Chomutov, rozhodla přesilovka pět na tři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hlava 0 : 1
29. Rákos 1 : 1
32. Roth 2 : 1
59. Rákos 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince udolali ve 34. kole Tipsport extraligy na svém ledě Chomutov 3:1. Lídr soutěže rozhodl o výhře v rozmezí 29. až 32. minuty, během nichž otočil skóre trefami Daniela Rákose a Vladimíra Rotha. Vítězný gól vstřelili Oceláři v přesilovém hře pět na tři. Domácí uklidnil až Rákos při power play druhým gólem v zápase.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté slaví vyrovnávací gól proti Chomutovu. Zleva Tomáš Linhart, Daniel Rákos a Jakub Petružálek.

Článek

Přitom už ke konci první třetiny se na domácí hráče snášel z ochozů pískot. Chomutovští byli aktivnější, lépe se pohybovali a ve třetí minutě se ujali vedení, když Hlava při signalizovaném vyloučení dorazil bekhendem střelu Slavíčka. Dobře hrající čtvrtá formace mohla ještě náskok zvýšit, osamocený Šťovíček ale Hamerlíka v třinecké brance nepřekonal.

Při slovenském gólmanovi stálo navíc štěstí při úniku Vladimíra Růžičky, který zachytil chybnou rozehrávku Krepse, oklamal strážce třinecké branky, ale jeho pokus zastavila boční konstrukce. Lídr soutěže zahrozil jen Kanem, který se po šťastných odrazech dostal až před Laca, ale brankář Pirátů vyškrábl jeho střelu lapačkou.

Třinecký trenér Kýhos od prostřední části zamíchal s útočnými formacemi a jeho svěřenci nabrali na obrátkách díky četným vyloučením soupeře. První faul ještě Oceláři nepotrestali, ale z následného tlaku vyrovnal z dorážky Rákos. Vzápětí v 96 sekund dlouhé přesilové hře pět na tři trefil horní růžek obránce Roth.

Rákos pojistil výhru

Plynulost utkání narušovala častá přerušení a otřesení hosté na sebe v útoku upozornili až v závěru druhé třetiny, pohlednou akci Kämpfa ale kryl Hamerlík. Na druhé straně Dravecký nedotáhl do gólové podoby brejk dva na jednoho, kdy po dobré žabičce Sýkory minul Lacovu branku.

Stejnou situace Chomutov promarnil ve 45. minutě, protože Vondrka nepřesně přihrál Tomicovi. Následující střídání patřila hostům, ale Hamerlík si poradil s šancemi Humla i Růžičky. Další skvělou příležitost ke srovnání prohýřil Chomutov v 51. minutě, kdy nevyužil 57 sekund dvojnásobné přesilové hry. Domácí z brejku neuklidnil Kreps, ale další drama ukončil při hře bez brankáře hostí Rákos.

34. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Rákos (Kreps, Linhart), 32. Roth (J. Petružálek), 59. Rákos (Kreps) - 3. Hlava (Slavíček, Šťovíček). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5054.
Třinec: Hamerlík - Roth, Linhart, Hrabal, Jank, Kania, M. Doudera - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Irgl, Kane, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - J. Sýkora, Špirko, Cienciala (od 21. Chmielewski). Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, J. Mrázek, od 25. navíc R. Havel - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Poletín, Kämpf, Koblasa - Hlava, Šťovíček, Slavíček - Raška. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: