Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 3:4Mladá Boleslav ukončila sérii proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rachůnek 1 : 0
13. Orsava 1 : 1
21. Klepiš 1 : 2
27. Musil 1 : 3
28. Orsava 1 : 4
47. Skuhravý 2 : 4
59. Skuhravý 3 : 4
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 34. kole Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů 4:3 a ukončili tak sérii pěti porážek. Středočeši o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, v nichž třikrát skórovali. Energie ve třetí části sice dokázala duel zdramatizovat, na předešlých sedm domácích zápasů, ve kterých bodovala, ale nenavázala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavská radost, ilustrační snímek. Pavel Musil (vlevo) a Tomáš Hyka

Článek

Do první větší šance se dostal v úvodu hostující Orsava, do vedení ale šli domácí. Ve 4. minutě poslal Mikulík ideální přihrávku na Rachůnka, který svůj samostatný nájezd dokončil povedeným blafákem. Agilní Orsava se dočkal branky ve 13. minutě, když po nahrávce Pabišky zpoza branky nedal střelou z první karlovarskému gólmanovi žádnou šanci.

Na konci úvodní třetiny se nechali rychle po sobě za fauly v útočném pásmu vyloučit Gorčík a Skuhravý, čímž nabídli Středočechům přesilovku pěti proti třem. A hosté toho hned na začátku druhé třetiny využili. Již po čtrnácti sekundách překonal Honzíka střelou nad levé rameno Klepiš.

Vrátit zápas do nerozhodného stavu mohl Flek, který si vybruslil až před hostující branku, ale zpočátku zápasu nejistý Lukáš byl připraven. Po vedoucí brance hostů to na ledě začalo jiskřit, chladnější hlavu si zachovali Středočeši.

Skuhravý zadělal na drama

V 27. minutě po rychlém a jednoduchém přechodu do útočného pásma šikovně tečoval Musil nahrávku Hyky a zcela otočil dění na ledě KV arény. Nervózní a podráždění Západočeši inkasovali za 22 vteřin opět, když obrana nechala před brankou zcela osamoceného Orsavu, pro kterého již nebylo problémem využít přihrávku Pabišky.

Západočeši ani přes nepříznivý stav nerezignovali a ze zápasu ještě udělali drama. Ve 45. minutě nejdříve Flek trefil tyč a o dvě minuty později při vyloučení Lence vrátil hráčům z lázeňského města naději Skuhravý. Kapitán Karlových Varů byl i u kontaktní třetí branky v 59. minutě. To však bylo ze strany domácích vše, srovnat stav zápasu i přes šanci Mikulíka již nestihli.

34. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. T. Rachůnek (Mikulík), 47. Skuhravý, 59. Skuhravý (Dujsík, Mullane) - 13. Orsava (L. Pabiška), 21. Klepiš (Trončinský, Lenc), 27. Musil (Hyka, Jan Hanzlík), 28. Orsava (L. Pabiška, Klepiš). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), T. Horák - Kokrment, Ondráček. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 3647.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák, Benák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Flek, Gríger, Mullane - Stloukal, Dušek, Kindl. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Kučný, Voráček, Jan Hanzlík, Trončinský, Holub, Pastor - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, L. Pabiška - Pospíšil, Jonák, M. Látal - Ďurač, Žejdl, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice