Hlavní obsah

Pardubice - Brno 1:3Kometa venku uspěla po osmi porážkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kvapil 0 : 1
19. Němec 0 : 2
40. Schaus 1 : 2
55. Němec 1 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Brna vyhráli v rámci 34. kola Tipsport extraligy v Pardubicích 3:1 a upevnili si třetí místo v tabulce. Kometa o svém vítězství rozhodla na konci první třetiny, kdy vstřelila dvě branky a vedení pak udržela až do konce zápasu. Pardubice sice snížily, ale na zvrat už síly nenašly. Dvě branky vítězů vstřelil Vojtěch Němec. Brno uspělo na kluzišti soupeřů po osmi porážkách.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský brankář Pavel Jekel, ilustrační snímek.

Článek

Kometa od začátku zápasu zatlačila Dynamo do defenzívy, ale selhávala v koncovce a nedařilo se jí dotáhnout nápadité kombinace ke gólu. V největší šanci netrefil Vincour odkrytou branku, další možnosti měli Zaťovič a Dočekal. Pardubice se k ofenzívě dostaly až ve druhé části třetiny, ovšem Sýkora ve slibné pozici ani pořádně nezakončil.

Závěrečné minuty první části patřily Kometě. V 17. minutě Zohorna od zadního mantinelu našel Kvapila a na jeho rychlou střelu pod břevno Růžička ani nezareagoval. Poté se sice hezkou individuální akcí blýskl Tomášek, ale Jekel ho vychytal, a gólovou radost znovu prožívala Kometa. Kotouč po Haščákově přihrávce od modré čáry dostal na druhý pokus do branky Vojtěch Němec.

Hned na začátku druhé části mohl zvýšit náskok Brna při přesilovce Kvapil, ale Růžička zasáhl a pak šancí na delší dobu ubylo. Kometa sice byla nadále střelecky aktivnější, nicméně i Pardubice se dostávaly k ohrožení soupeřovy branky. Dvě dobré možnosti si domácí vypracovali v oslabení, ale Tomášek ani Leduc neuspěli. Nejlepší zákrok vytáhl Jekel při Rolinkově střele ze tří metrů.

Němec pojistil výhru

Dynamo ke snižující brance přece jen propracovalo, když se v poslední minutě druhé části svižnou střelou po buly trefil Schaus. Tentýž hráč mohl po pěti minutách třetí třetiny i srovnat, ale Jekel ho tentokrát v čisté šanci vychytal. Při pardubické přesilovce by byl i brněnský gólman bezmocný, ale Tomášek před prázdnou brankou netrefil puk. A tak přišel trest. Vojtěch Němec v 55. minutě vyřešil přečíslení střelou nad Růžičkovo rameno a dal Kometě klid.

Pardubice po inkasované brance trochu ztratily elán a naopak hosté mohli přidat další branky. Necelé tři minuty před koncem odvolali domácí trenéři brankáře, a navíc snahu Dynama podpořil soupeřův faul. Ani v dvojnásobné převaze ale Pardubice vstřelit kýžený gól nedokázaly a nenavázaly tak na předešlé dvě výhry.

34. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Schaus (T. Kaut) - 17. M. Kvapil (H. Zohorna, O. Němec), 19. V. Němec (Haščák), 55. V. Němec (M. Kvapil, Trška). Rozhodčí: Úlehla, Hejduk - Kotlík, J. Bláha. Vyloučení: 4:5, navíc Redenbach (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 10.016.
Pardubice: M. Růžička - L. Havlík, Schaus, Čáslava, Leduc, Ovčačík, Ščotka - P. Sýkora, D. Tomášek, T. Kaut - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, Starý - M. Rohlík, J. Martinec, Panna. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.
Brno: Jekel - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, Malec, D. Mikyska - M. Erat, H. Zohorna, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Dostálek, F. Dvořák, Dymáček - M. Novák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice