Hlavní obsah

Asi se dám na judo a vyzvu Krpálka, nechápal vyloučení chomutovský Valach

Třinec

Hokejisté Chomutova od svého návratu do nejvyšší soutěže v sezóně 2012/2013 na třineckém ledě ještě nevyhráli a nepovedlo se jim to ani v posledním extraligovém kole roku 2016. Z Třince si odvezli porážku 1:3 i proto, že na rozdíl od domácích Ocelářů nedokázali využít přesilovou hru pěti proti třem.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Zbyněk Irgl z Třince, brankář Ján Laco a Juraj Valach z Chomutova.

Článek

Třinečtí se naopak ve dvojnásobné výhodě prosadili zásluhou Rotha, jehož přesná rána v druhé třetině se nakonec ukázala být vítěznou. Na trestné v tu chvíli seděli Poletín a Valach, ani jeden pirát se vinen ale necítil. Poletína poslali sudí za katr, i když fauloval Kämpf, Juraj Valach byl přesvědčen, že Krepse nehákoval. „Přijde mi divné, že po nějakém takovém zatáhnutí hokejkou se hráč dokáže otočit a padnout na led. Asi se dám na judo a zkusím za tři roky olympiádu. Možná porazím Krpálka," kroutil hlavou slovenský obránce.

Sám měl ve třetí části, kdy hráli téměř minutu s dvěma hráči navíc Chomutovští, jednu velmi dobrou střeleckou příležitost. Vypálil sice silně, ale nepřesně. „Měli jsme více šancí, než soupeř, bohužel jsme je neproměnili. Třinec byl efektivnější," připustil Valach.

Pirátům patřila především první třetina, kterou zásluhou první letošní trefy Nicolase Hlavy i vyhrál. „Šancí jsme měli dost, i naše lajna jich měla více. Gólman je ale podržel. Zápas jsme ztratili v oslabení. Jinak jsme byli možná i lepší. Oni využili přesilovku pět na tři, my ne...," popisoval mladý chomutovský útočník.

„V úvodu jsme na ledě vůbec nebyli. Nestíhali jsme, všude jsme byli pozdě. Začali jsme se zvedat až v polovině utkání. Dvojnásobné přesilovky většinou rozhodují. Dneska jsme měli tuhle možnost oba, ale využili jsme ji jenom my," dodal třinecký brankář Peter Hamerlík.

Reklama

Související témata: