Hlavní obsah

Epidemie udeřila. Ještě jsem nezažil, aby v den zápasu hráči odpadávali jeden za druhým, smutnil olomoucký kouč

Olomouc

Hokejisté Olomouce v úterním 35. kole extraligy bojovali nejen s Chomutovem, kterému podlehli 1:3, ale především s epidemií, která postihla více než polovinu týmu. Tři pětky složili doslova v hodině dvanácté. Proto trenér Hanáků Zdeněk Venera výkon svých svěřenců jako takový nehodnotil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

(Zleva) Vilém Burian z Olomouce a Jaroslav Mrázek z Chomutova.

Článek

„Nemám ve zvyku hledat nějaké výmluvy, ale kvůli klukům musím říct, v jakém stavu mužstvo bylo. Nikdy jsem nezažil, aby v den zápasu devět hráčů ulehlo v horečkách s chřipkou, a z těch, co byli na ledě, mnozí hráli ne úplně zdraví," vysvětloval lodivod Kohoutů s tím, že od rána mu zvonil jeden telefon za druhým.

„Hráči postupně odpadávali. Měli jsme snad deset variant sestav a tu, co nastoupila, jsme složili až pět minut před zápasem. Cením si toho, jak to ti kluci zvládli. Třeba Juraj Mikúš měl posledních pět dnů čtyřicítky horečky. S ohledem na to, v jak dezolátním stavu byli, si za to, jak se rvali, zaslouží obrovské poděkování. Něco takového fakt nepamatuji," smekl před svou „armádou" Venera.

K zisku bodů ale odhodlání jeho hráčů nestačilo. Přesto bojovali, a když v 54. minutě snížili na 1:3, svitla jim jakási naděje. Zvláště poté, co se necelé čtyři minuty před koncem dostali do početní výhody. Ke hře bez brankáře však překvapivě nesáhli.

„Kdyby to bylo jen o gól, tak bychom to zkusili. Máte-li však při hře šest na čtyři smazat dvougólový náskok, potřebujete na to síly a ty jsme neměli," přiznal olomoucký kormidelník a dodal, že o odložení zápasu klubové vedení neuvažovalo. „To ani nešlo. Všechno se událo příliš rychle. Hráči odpadali jeden za druhým a Chomutov již byl tady. Třeba Ostřížek vypadl při rozbruslení, Rašner v průběhu utkání. Pohromadě nám nezůstala ani jedna pětka. Dohrávali jsme jen na dvě a půl," konstatoval Venera.

Hanáci hrají už v pátek a znovu doma, tentokrát s Hradcem Králové. O tom, co bude dál, Venera spekulovat nechtěl. „Doktor nás uklidňoval, že by to mělo být jen krátkodobé. V nemocnici to prý také řádí. Na středu jsme však raději dali všem volno, ať se dají dohromady a ve čtvrtek uvidíme, kolik nás bude a v jakém stavu. Nejhorší na tom je, že nás to postihlo ve fázi, kdy v boji o desítku, která bude hrát play off, potřebujeme každý bod," posteskl si nešťastný kouč.

Reklama

Související témata: