Hlavní obsah

Kubalík řádil, hattrickem skolil Litvínov! Sparta vyučovala, Třinec si upevnil vedení

Praha
Aktualizováno

Plzeňský hokejový útočník Dominik Kubalík zářil v 36. kole Tipsport extraligy. Nejlepší kanonýr soutěže třemi góly zmrazil naděje Litvínova a přispěl k výhře Západočechů 4:2. Pozici lídra si upevnil Třinec, který přehrál třetí brněnskou Kometu 4:1, druhý je nadále mistr z Liberce po vydřené výhře 2:1 nad Vítkovicemi. V dalších zápasech zdolala Sparta přesvědčivě Mladou Boleslav 4:0, Chomutov přehrál Zlín 3:1 a o jediný zisk hostů se postaraly poslední Karlovy Vary, jež v duelu týmů z chvostu tabulky udolaly Pardubice 3:2. Utkání mezi Olomoucí a Hradcem Králové bylo kvůli epidemii chřipky v kádru Hanáků odloženo na 24. ledna.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Dominik Kubalík z Plzně, autor tří gólů v souboji s Litvínovem.

Článek
Fotogalerie

Oceláři s Kometou v předchozích šesti zápasech v řadě ani jednou naplno nebodovali, pětkrát dokonce prohráli. Tentokrát ale svoje fanoušky potěšili. Hosté sice souboj ve třetí třetině zdramatizovali poté, co Hrubce překonal šikovnou tečí Čermák a snížil na 1:2. Irgl v oslabení a po něm při hře hostí bez brankáře ještě Špirko však dokázali odpovědět a Třinec tak v domácím prostředí zvítězil pošesté za sebou.

Zlín sice překvapivě zdolal Spartu a následně i Třinec, pro Chomutov je ale jiným soustem. A Piráti to znovu dokázali, o všechny body Ševce obrali i potřetí v sezóně. Základ k úspěchu položili Severočeši už v úvodní třetině, kdy si po trefách Poletína a Skinnera vybudovali dvougólový náskok a premiérovou trefou v chomutovském dresu pečetil výhru Adam Raška.

Podobný je i příběh Mladé Boleslavi v měření sil se Spartou, Pražané znovu brali všechny tři body. Čisté konto vychytal Tomáš Pöpperle, svěřenci trenéra Jiřího Kalouse ukončili sérii tří domácích proher a Bruslařský klub porazili celkově pošesté za sebou.

Kubalík zářil proti Chemikům

Ještě hůř jsou na tom Vítkovic, jimž Bílí Tygři v extralize nepřenechali ani bod dokonce v posledních osmi vzájemných soubojích. Vítkovice naposledy pod Ještědem zvítězily v březnu 2014, ale tentokrát skóroval Olesz až 44 vteřin před koncem normální hrací doby a jen pokazil brankáři Lašákovi čisté konto a zmírnil výši prohry. Mistr z Liberce vyhrál šestý z posledních sedmi zápasů a na vedoucí Třinec stále ztrácí bod.

Dech nabírá i Plzeň, která naplno bodovala potřetí za sebou. Proti Litvínovu to hattrickem zařídil střelec Kubalík a svoje konto v probíhajícím ročníku vylepšil už na 21 gólů. Hosté sice v městě piva po dvou přesných střelách Jakuba Černého vedli, ale druhá polovina zápasu zcela patřila Kubalíkovi a Západočeši především díky jeho střeleckým schopnostem přerušili sérii tří vzájemných zápasů bez bodu.

Předposlední Pardubice před utkáním s posledními Karlovými Vary slavnostně vyřadily dres mistra světa Josefa Palečka s číslem 10, ale další oslavy už se nekonaly. Energie, která předtím nedokázala v Pardubicích bodovat čtyři zápasy v řadě, tentokrát po těsné výhře 3:2 sérii zlomila a oba týmy už dělí jen dva body.

Hokejová Tipsport extraliga - 36. kolo:
Třinec - Brno 4:1
Branky: 14. D. Nosek, 35. Hrňa, 51. Irgl, 59. Špirko - 47. L. Čermák
Plzeň - Litvínov 4:2
Branky: 33., 41. a 59. D. Kubalík, 13. Kratěna - 16. a 27. J. Černý
Chomutov - Zlín 3:1
Branky: 2. Poletín, 17. Skinner, 36. Raška - 30. Říčka
Liberec - Vítkovice 2:1
Branky: 37. Bulíř, 54. Krenželok - 60. Olesz
Pardubice - Karlovy Vary 2:3
Branky: 5. P. Sýkora, 39. Čáslava - 4. Tomáš Dvořák, 8. Gorčík, 27. T. Rachůnek
Sparta - Mladá Boleslav 4:0
Branky: 16. A. Kudrna, 27. P. Vrána, 38. Ihnacak, 54. Piskáček
Utkání Olomouc - Hradec Králové bylo odloženo na 24. ledna

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec