Hlavní obsah

O Cenu Práva se ucházejí Bříza, Hnilička a Trvaj

PRAHA

Opora mistrovské Sparty Petr Bříza, liberecký Milan Hnilička a znojemský Jiří Trvaj se letos ucházejí o Cenu Práva pro nejlepšího extraligového brankáře, která bude ve středu večer už pošestnácté udělena na hokejovém Galavečeru v pražském Top hotelu. Všichni tři vybraní gólmani už doma ocenění od redakce Práva mají a jeden z nich tedy získá trofej podruhé.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Bříza vychytal Spartě titul.

Článek

Dosud se víckrát laureáty stali Málek a Čechmánek, který při vsetínském kralování na konci 90. let jako jediný obhájil prvenství. Nyní se mu může vyrovnat Hnilička. "Navrhovaní brankáři patřili v této sezóně ke klíčovým postavám extraligy. Bez Břízy by Sparta nedosáhla titulu, Trvaj vedl Znojmo k bronzu a Liberec by určitě nevyhrál základní část soutěže, kdyby neměl Hniličku, jehož zdravotní problém pak jistě ovlivnil i brzké vyřazení z play-off," uvažuje reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Ve zvláštní pozici je Bříza, který hned po finále ukončil v 41 letech kariéru a případné ocenění může být příjemnou tečkou za hokejovou dráhou nyní už generálního manažer Sparty. V play-off měl jednoznačně nejlepší statistiky s úspěšností přes 95 % a průměrem 1,56 inkasované branky na utkání.

Dvaatřicetiletý Hnilička, jenž se chystá do Lotyšska už na své deváté MS, zase podle čísel kraloval základní části extraligy, když šestkrát vychytal čisté konto a měl průměr 1,7 obdržené branky na zápas.

Před třemi týdny 32letý Trvaj prošel sezónu možná méně nápadně, ale také jeho úspěšnost zásahů 94 % je úctyhodná, a kdyby si nemusel léčit bolavé koleno, nechyběl by ani on v reprezentaci pro Rigu.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články