Hlavní obsah

Útočník Valský se chystá na obnovenou libereckou premiéru

Liberec

Po minulé hokejové sezóně odešly z mistrovského kádru libereckých Bílých Tygrů hned čtyři útočné opory do KHL. Tři z nich už v tamní soutěži nepůsobí. Zatímco Michal Birner zvolil po odchodu z Čeljabinsku působení ve Švýcarsku a Michal Řepík po ukončení angažmá ve stejném ruském klubu zamířil do pražské Sparty, rozhodl se Jakub Valský pro návrat ze Slovanu Bratislava do Liberce!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Jakub Valský by se měl obnovenou premiéru v dresu Liberce odbýt už v pátek proti Litvínovu.

Článek

Zkušený útočník je už několik dní pod Ještědem a chystá se na svoji obnovenou premiéru v české extralize. Valský by měl nastoupit poprvé v pátek 13. ledna proti Litvínovu v souboji druhého a čtvrtého celku tabulky.

„Toho, že jsem si vyzkoušel KHL v dresu Slovanu Bratislava, nelituji. Byla to zkušenost, byť to může pro někoho vyznít, že jsem se neprosadil," uvedl Valský na webu libereckého klubu. Do týmu jej zpět dovedly i vzpomínky na loňský titul s Bílými Tygry. „Sešla se tady skvělá hokejová parta, která dosáhla na vrchol. A věřím, že stejný bojový duch tady panuje i nadále, i když došlo k některým změnám v kádru. Myslím, že noví kluci, kteří přišli před touto sezónou, se rychle adaptovali. A nebude problém se s nimi sehrát," uvažoval Valský.

Pomůže Valský Liberci do čela?

Cení si faktu, že o něj stál liberecký trenér a sportovní manažer Filip Pešán. „Jeho stanovisko bylo klíčové. Byť se naskytly i jiné nabídky, o jiné možnosti, než návratu do Liberce, jsem neuvažoval," tvrdí staronová posila.

V minulých dnech doléčoval Valský ještě menší zranění, aby byl připraven naskočit na led v plné fyzické síle. A pozitivní pro něj je, že se stává součástí kádru v době, kdy liberecký tým figuruje na druhém místě extraligové tabulky s jednobodovou ztrátou na vedoucí Třinec. Takže je to skoro totožná situace jako v loňské sezóně, kdy podještědský klub vyhrál základní část a vytvořil si vynikající pozici pro play off.

Páteční zápas je pro Liberec přitažlivý i tím, že pokud by Bílí Tygři zdolali Litvínov, mohli by se při případném zaváhání lídra z Třince doma s Mladou Boleslaví posunout do čela tabulky.

Reklama

Související témata: