Hlavní obsah

Bříza dostal už podruhé Cenu Práva

PRAHA

Sparťan Petr Bříza získal na sklonku své kariéry podruhé Cenu Práva pro nejlepšího brankáře hokejové extraligy. Stejně jako v roce 2000 se ji dočkal znovu po mistrovském titulu. Trofej listu převzal na středečním Galavečeru, který v pražském Top hotelu napsal tečku za domácí hokejovou sezónou.

Článek

Nebylo to ale pro Břízu jediné ocenění, neboť byl vyhlášen i nejlepším hráčem play-off a stal se rovněž Hokejistou sezóny v anketě odborníků. "Každého ocenění si vážím, i když jde pouze o subjektivní posouzení mého hokejového umění a já přece jen víc věřím na vlastní pocit. Pouze doufám, že jsem zaujal svými výkony na ledě a nedostávám ty poháry na rozloučenou," prohlásil Bříza, jehož tentokrát doprovázela na Galavečeru maminka.

Hned ze dvou cen, pro nejlepšího obránce i nejslušnějšího hráče, se mohl těšit slávistický obránce Jan Novák, pro nějž to byla alespoň malá náplast na fakt, že mu těsně unikla nominace na MS. "Nejvíc mne ale stále mrzí, že jsme prohráli finále play-off," připustil. Na pódiu kongresového sálu nejčastěji defilovali právě hráči mistrovského celku, kteří ještě jednou převzali pohár vítězů extraligy.

Sparťané sbírali trofeje

Navíc králem střelců byl vyhlášen sparťan Ton a cenu pro vítěze kanadského bodování si odnášel jeho spoluhráč Marek. Trofej pro nejlepšího trenéra bohužel nemohl přijít osobně převzít kouč Sparty Výborný, protože ve Slovinsku finišuje s přípravou tamní reprezentace na MS. "Jsem na tom jako Bříza, taky mám cenu po šesti letech," vzkázal.

Povinnosti u národního mužstva před zítra začínajícím šampionátem nedovolily přijet ani slovenskému útočníkovi Vaicovi, který vyhrál hlasování extraligových kabin o nejužitečnějšího muže základní části, jemuž patří každoročně Cena Bóži Modrého. Další hráč Liberce Vampola si ale přijel vychutnávat potlesk publika za nejhezčí akci sezóny, za což mu patří Zlatá helma.

Výsledky:
Vítěz 1. ligy (vyhlašuje ČSLH): HC Slovan Ústí nad Labem.
Mistr České republiky (APK LH): HC Sparta Praha.
Nejlepší nováček (Česká televize): Radek Fiala (Chemopetrol Litvínov).
Nejslušnější hráč (ČTK): Jan Novák (Slavia Praha).
Nejlepší rozhodčí (Komise rozhodčích ČSLH): Milan Minář.
Nejlepší trenér (Lidové noviny): František Výborný (Sparta Praha).
Nejlepší brankář (Právo): Petr Bříza (Sparta Praha).
Nejlepší obránce (Blesk): Jan Novák (Slavia Praha).
Nejlepší střelec (Sport): Petr Ton (Sparta Praha).
Zlatá helma (za nejlepší akci, BPA): Petr Vampola (Bílí Tygři Liberec).
Nejproduktivnější hráč (Česká televize a Tipsport): Jan Marek (Sparta Praha).
Nejlepší hráč play off (MF Dnes): Petr Bříza (Sparta Praha).
Cena hráčů Bóži Modrého (Asociace hráčů ledního hokeje): Ľubomír Vaic (Bílí Tygři Liberec).
Sympaťák extraligy (BPA): Ján Lašák (Moeller Pardubice).
Hokejista sezóny (BPA): Petr Bříza (Sparta Praha).

Reklama