Hlavní obsah

Dát dva góly Třinci potěší, usmíval se extřinecký forvard Tybor

Ostrava

Na zápasy proti týmům, ve kterých hrával se vítkovický hokejista Radoslav Tybor vždy hodně těší. A taky se mu proti nim daří. Gól dal Pardubicím a dva také Třinci, který ve Vítkovicích prohrál 3:6. Ten první už po 47 vteřinách hry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický útočník Radoslav Tybor.

Článek

Bylo to nejlepší vítkovické vystoupení v letošním extraligovém ročníku?

Asi ano. I trenér (Jakub Petr) to tak po utkání hodnotil. Důležité ale bude, abychom takové výkony zopakovali.

Vyšly vám nástupy do všech tří částí, to bylo oproti minulým utkáním velká změna.

Úvody nám vůbec nešly, především pak naší pětce. Dostávali jsme se v prvních střídáních pod tlak a to jsme chtěli konečně změnit a začít v pásmu soupeře. Vyšlo to výborně, dali jsme gól a to nás nastartovalo.

Čím to, že jste proti Třinci dokázali hrát tak dobře?

Nevím, jestli to bylo tím, že to bylo derby, ale bylo vyprodáno a mě osobně se před plnou halou hraje vždycky velmi dobře. Věřím, že jsme diváky našim výkonem potěšili. Ale nesmíme zůstat jenom u jednoho podařeného zápasu, musíme umět tenhle výkon zopakovat i v dalších.

Utkání přineslo dva zvraty. Ve druhé části Třinec v rozmezí třiadvaceti vteřin otočil zápas, vy jste podobný kousek předvedli na začátku třetí části.

V té druhé třetině to bylo nepříjemné. Byli jsme lepší a po dvou chybách jsme dostali dva slepené góly. Ale věřili jsme, že jsme lepší a nastartoval nás ten vyrovnávací gól zkraje třetí třetiny a pak už se hrálo zase v naší režii.

Dal jste Třinci dva góly, ale tlačil jste se v přesilovce pěti proti třem i za třetím. Jednou jste trefil puk i ze vzduchu, ale nakonec vám to nevyšlo.

Nějaké šance jsem tam opravdu měl, ale to, že jsem nedal hattrick, mě netrápí. Máme tři body proti silnému Třinci a to mi stačí.

Šest gólů poprvé v extraligové sezóně, kde se to v týmu vzalo?

S tím jsme ale do utkání nešli. Chtěli jsme hrát svůj hokej založený na zodpovědné hře v obraně, protože to je náš hokej. Možná proto, že jsme to zvládli, tak jsme najednou měli brejky i šance, které jsme v celé sezóně ještě neměli. Musíme si to pamatovat a takto hrát i v dalších zápasech.

Po Pardubicích jste říkal, že se na utkání s Třincem hodně těšíte, tak jaké to pro vás osobně bylo? 

Je to pěkné, všechny ty kluky tam znám. Dát jim dva góly, mě těší, nebudu říkat, že ne.

Čtyři góly ze šesti dali kluci, kteří v Třinci hráli. Je to náhoda?

Nevím, vyšlo to výborně. Nějaké motivačky tam před zápasem byly, ale jsme především rádi, že jsme vyhráli a rádi ty svačinky zaplatíme.

Reklama

Související témata: