Hlavní obsah

Jsem rád, že moje góly pomohly ke třetímu místu, liboval si litvínovský Jurčík

Litvínov

Hokejisté Litvínova měli v zápase s Pardubicemi na dosah tři body, ale ve třetí třetině přišli o dvougólový náskok a nakonec udolali svého soupeře „jen“ 5:4 v prodloužení. Přesto se posunuli na „bronzovou“ příčku tabulky extraligy! "Jsem rád za góly, i za to, že jsme třetí," liboval si útočník Ondřej Jurčík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Litvínovský útočník Ondřej Jurčík.

Článek

Společně s autorem dvou litvínovských branek a stejného počtu asistencí Františkem Lukešem byl ústřední postavou Litvínova také Jurčík. Poprvé v extraligové kariéře vstřelil dva góly v jednom zápase.

„Jsem rád, že mi to tam takhle dvakrát padlo. Je to hezký pocit a pěkný zážitek. Zvlášť poté, co jsme se dostali na třetí místo. Mohl jsem dát i hattrick, ale netrefil jsem z jasné šance branku. Možná, že kdybych potřetí skóroval, vyhráli bychom v základní hrací době. Dva body jsou vzhledem k průběhu málo," přemítal Jurčík.

Momentálně nastupuje už ve druhé litvínovské formaci. „Zaskakuji při zranění Robina Hanzla vedle jeho bratra Martina Hanzla a Jakuba Černého. Jsou to šikovní hráči, kteří dovedou přihrát. Najdou mě před brankou a to je pak jednodušší. Hlavně, abychom pokračovali v dobrých výkonech a uhájili postavení v první šestce tabulky," dodal litvínovský útočník.

Rulík: Měli jsme získat tři body

Trenér Severočechů Radim Rulík nebyl z výsledku příliš nadšen: „Měli jsme hodně šancí na to, abychom zápas dovedli ke klidnějšímu vítězství. Třikrát jsme vedli o dva góly, ale menší výpadek nás stál tříbodovou výhru. Kdybychom šlapali nadoraz, nemuselo dojít ani na prodloužení."

Kouč našel i důvody k zamyšlení. „Obětavé Pardubice se po naší slabší chvilce vrátily do hry. Koncovka byla otevřená a jen jsme si oddechli, že jsme ji zvládli. Ze zbytečně složitého závěru se musíme poučit, abychom byli koncentrovaní po celý zápas," mínil Rulík.

Pardubičtí prohráli pošesté v řadě, ale na rozdíl od předchozí pětizápasové série bez bodového zisku urvali alespoň bod. Trenér Pavel Rohlík si uvědomoval propad týmu na poslední místo tabulky, což je alarmující. „Utkání v Litvínově vypadalo, že už je ztracené, když jsme prohrávali 2:4. Kluci ale makali a dokázali vyrovnat. V prodloužení to už nevyšlo, inkasovali jsme rozhodující gól. Přesto děkuji hráčům za přístup k zápasu," konstatoval kouč, jenž možná vedl Dynamo naposledy, protože zítra se koná valná hromada, která rozhodne o dalších krocích východočeského klubu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články