Hlavní obsah

Johnson v Plzni končí! S vedením nenašel společnou řeč ohledně nové smlouvy

Americký hokejista Nicholas Johnson končí předčasně angažmá v Plzni. Vedení klubu rozvázalo s třicetiletým útočníkem s okamžitou platností smlouvu poté, co se s ním nedohodlo na jejích nových podmínkách. Johnson si může hledat nové angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Nicholas Johnson během utkání hokejové Ligy mistrů se Stavangerem.

Článek

"S Nickem jsme se chtěli domluvit na úpravě smlouvy, nějaká jednání proběhla, ale on na náš návrh nepřistoupil. Domluvili jsme se, že bude lepší, když skončí," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer a trenér Tomáš Vlasák.

Johnsonovi, který v minulé sezóně nastřílel v základní části 22 gólů v 37 utkáních, se v tomto ročníku nedařilo. Ve 28 duelech v dresu Plzně dal jediný gól a připsal si sedm bodů. Během měsíčního hostování v Pardubicích v sedmi zápasech zaznamenal dvě přihrávky. Dres Plzně po návratu už znovu neoblékl.

"Myslím si, že jsme se nerozešli ve zlém. Byl tu několik let a podával skvělé výkony, letos to nebylo ono a ta sezóna pro něj i pro nás byla špatná, což vyústilo k tomuto rozhodnutí," doplnil Vlasák.

Johnson si připsal v extralize v 288 duelech 138 bodů za 80 gólů a 58 přihrávek. Do Plzně přišel v roce 2010 a po zisku titulu v roce 2013 odešel do německého Schwenningenu, odkud se po roce na západ Čech vrátil.

Plzeň se bude snažit do konce ledna, kdy končí přestupní termín, ještě posílit kádr. "Moc času není. Máme v hledáčku několik jmen, ale uvidíme, jak to dopadne, protože ti hráči v současné chvíli jsou v jiných klubech a bude záležet, zda je k nám uvolní," uvedl Vlasák.

Reklama

Související témata: