Hlavní obsah

Vítězná Holaňova premiéra! Pardubice porazily Třinec. Mistr vyhrál a zvýšil náskok v čele

vat, likSport.cz
Aktualizováno

Trenér hokejistů Pardubic Miloš Holaň začal své působení u východočeského klubu vítězně. Dynamo ve 40. kole Tipsport extraligy na svém ledě porazilo Třinec 5:4 v prodloužení a odrazilo se ze dna tabulky. Naopak na poslední příčku znovu klesly po porážce 1:3 v Chomutově Karlovy Vary. Zaváhal i třetí Litvínov, který padl s Olomoucí 0:3. Hradec Králové potvrdil formu a v Mladé Boleslavi zvítězil 5:3. Ze tří bodů se radovali i hráči mistrovského Liberce, kteří udolali Plzeň 3:1 a v čele tabulky už mají sedmibodový náskok. V moravském derby se radoval Zlín, jenž přetlačil Brno 4:2.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický útočník Tomáš Rolinek (vlevo) se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Střetnutí v Pardubicích se proměnilo v pořádnou přestřelku. Domácí třikrát vedli, ale Třinec pokaždé dokázal vyrovnat a zásluhou Rotha se dostal deset minut před koncem do vedení 4:3. Pak ale začal úřadovat Sýkora, který nejprve vyrovnal a poté v prodloužení šest vteřin před koncem rozhodl. Dynamo s novým triumvirátem Holaň-Janecký-Marek zvítězilo po šesti porážkách. Oceláři prohráli počtvrté za sebou.

Svoji fazónu předvedli hráči Chomutova. Piráti ovládli po zásazích Růžičky, Valacha a Koblasy duel s Karlovými Vary 3:1 a vyhráli pátý ze šesti posledních zápasů. Oproti tomu Západočeši opět klesli na dno ligové tabulky.

Potřetí v řadě slavili triumf hokejisté Olomouce. Kohouti „kradli" v Litvínově, kde místní Vervu porazili 3:0. Na desáté místo zaručující předkolo play off ztrácejí svěřenci Zdeňka Venery pět bodů.

Z postupové desítky vypadla Mladá Boleslav. Středočeši byli krátcí na Hradec Králové, kterému podlehli 3:5 a nyní jim patří 11. příčka s tříbodovou ztrátou na Zlín, který v moravském derby předčil Brno 4:2.

Svůj náskok v čele tabulky navýšil Liberec. Bílí Tygři přetlačili Plzeň 3:1. Vítězný gól si připsal Valský, který se prosadil poprvé po svém návratu ze Slovanu Bratislava. První branku Severočechů vstřelil obránce Šimek, jenž se vrátil do sestavy po šestizápasové odmlce.

Sparta, čerstvý finalista Ligy mistrů, odehraje zápas s Vítkovicemi až v úterý.

Hokejová Tipsport extraliga - 40. kolo:
Pardubice - Třinec 5:4 v prodloužení
Branky: 7. Rolinek, 15. Nahodil, 26. Beran, 47. a 65. P. Sýkora - 11. Rákos, 18. Hrňa, 42. Kane, 46. Roth
Litvínov - Olomouc 0:3
Branky: 9. Škůrek, 24. Rác, 47. Strapáč
Chomutov - Karlovy Vary 3:1
Branky: 12. Růžička, 25. Valach, 27. Koblasa - 23. Gríger
Mladá Boleslav - Hradec Králové 3:5
Branky: 17. Látal, 30. Kůrka, 46. Orsava - 11. a 41. Džerinš, 25. Dej, 42. Jarůšek, 60. Bednář
Liberec - Plzeň 3:1
Branky: 3. Šimek, 48. Valský, 60. Radivojevič - 20. Indrák
Brno - Zlín 2:4
Branky: 4. Haščák, 57. Káňa - 34. Říčka, 45. Kotvan, 50. P. Holík, 60. Řezníček.

Reklama