Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 3:2Sparta jede dál na vítězné vlně. Dynamo dotahovalo marně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hlinka 1 : 0
15. Cingel 2 : 0
26. Cingel 3 : 0
38. Rolinek 3 : 1
42. Hubáček 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty to na Pardubice v této sezóně umí. Soupeře z východu Čech porazili v probíhající extraligové sezóně i počtvrté, tentokrát v rámci nedělního 41. kola 3:2. Před zraky více než sedmi tisíc diváků se v O2 areně dvakrát prosadil Lukáš Cingel, jeden gól pak vstřelil kapitán Jaroslav Hlinka. Za Dynamo korigovali skóre Tomáš Rolinek a Petr Hubáček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pardubický brankář Jaroslav Hübl inkasuje gól od sparťana Jaroslava Hlinky.

Článek

Sparťanům vyšel vstup do utkání báječně. Pech sice ještě neuspěl, jenže ve 4. minutě předvedli domácí povedenou kombinaci, která gólem už skončila. Klimek zatáhl puk do útočného pásma, Vrána vzápětí krásně našel volného Hlinku a ten zamířil přesně. Sparta soupeře převyšovala v pohybu a v 15. minutě slavili její fanoušci podruhé.

Svoji první přesilovku v zápase Pražané sice nevyužili, devět sekund po návratu vyloučeného Sýkory však Cingel šikovně tečoval střelu Kudrny a bylo to 2:0.

Čtvrtá sparťanská formace byla při chuti a krátce po začátku druhé třetiny se radovala z znovu. Cingel dopravil šťastně puk do sítě potřetí a s Pardubicemi to nevypadalo dobře. Jenže v závěru prostřední dvacetiminutovky usedl na trestnou lavici Švrček, o chvíli později navíc inkasoval trest na pět minut a do konce zápasu Řepík a Pardubice dvojnásobnou přesilovku využily. Redenbachovu střelu ještě Pöpperle vyrazil, pohotový Rolinek však poslal kotouč za jeho záda.

Hubáček závěr zdramatizoval

V pokračující výhodě mohli hosté udeřit podruhé, obrana Sparty ale kritickou chvíli přečkala bez úhony. Zkraje závěrečné periody mohl uklidnit domácí Forman, jenže na Hübla nevyzrál. Udeřilo tak podruhé Dynamo. Nedbal vysunul ve 42. minutě Hubáčka, jenž procedil puk mezi Pöpperleho betony. Pardubice ožily a mohly i vyrovnat. Puk po Hubáčkově střele ovšem propadl těsně vedle pravé tyče.

Svěřenci trenéra Miloše Holaně to v závěru zkusili na ledě ještě v šesti, Sparta ale těsný náskok uhájila.

41. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. J. Hlinka (P. Vrána, Klimek), 15. Cingel (A. Kudrna, Uher), 26. Cingel (A. Kudrna, J. Mikuš) - 38. Rolinek (Redenbach, Schaus), 42. Hubáček (Nedbal). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:5, navíc Řepík (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7516.
Sparta: Pöpperle - Eminger, J. Mikuš, Švrček, Gernát, Piskáček, Barinka, Kalina - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Pardubice: J. Hübl - Ščotka, Schaus, Nedbal, Čáslava, Leduc, L. Havlík, Zajíc - P. Sýkora, Redenbach, Rolinek - M. Beran, D. Tomášek, Hubáček - Bárta, Nahodil, Starý - Mallet, T. Kaut, Klimenta. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: