Hlavní obsah

Nejsme v úplné pohodě a vždy polevíme, zoufal si třinecký Rákos

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Hokejisté Třince si po čtyřech porážkách v řadě proti Plzni znovu připsali vítězství. Bylo ale po výhře 3:2 v prodloužení jen za dva body, přestože domácí vedli po první třetině už 2:0. Vítězný gól vstřelil po dvaceti vteřinách nastaveného času kapitán Zbyněk Irgl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Vladimír Dravecký před brankářem Plzně Matějem Machovským.

Článek

„V první třetině jsme hráli to, co jsme chtěli, byli jsme hladoví po vítězství. Škoda, že jsme nevyužili tu půlminutu přesilovky pěti proti třem. Našimi fauly jsme pak dvojnásobnou přesilovku nabídli i soupeři, který ji na rozdíl od nás dokázal využít a dostal se zpět do zápasu. Pak už to byl boj. Kdybychom byli ve větší pohodě, asi bychom to dokázali dotáhnout k výhře za tři body," povzdychl si třinecký trenér René Mucha.

Právě třinecké nepohody posledních dní chtěli Plzeňští využít. A nebýt mizerné první třetiny, možná by se jim domů cestovalo radostněji. „Bohužel na nás vlítli a nám už po několikáté za sebou nám začátek utkání utekl. Z toho pohledu je získaný bod asi nakonec dobrý," řekl plzeňský útočník David Stach, který se podílel na obou gólech Plzně.

Kouč Ladislav Čihák jeho názor sdílel jen částečně. „Navázali jsme tristní začátek, který jsme měli s Libercem. První třetina byla z naší strany naprosto katastrofální. Třinec byl lepší úplně ve všem. Ztrácíme zápasy v prvních třetinách a tohle se už rozhodně nesmí opakovat," zlobil se plzeňský kouč.

Třinec sice přerušil čtyřzápasovou sérii porážek, nicméně ani v jeho kabině se zrovna nejásalo. Hráči druhého tým tabulky si byli vědomi, že nadějně rozehraný zápas měli zvládnout lépe. „Když Plzeň snížila, tak jsme asi trochu čekali, co s námi provedou. Znovu jsme začali hrát, až když hosté vyrovnali," krčil rameny útočník Třince Daniel Rákos. A přidal vysvětlení. „Nejsme v úplné pohodě a v určitých fázích zápasu vždy polevíme, čehož soupeř pravidelně využije. Snad nám ta výhra pomůže to zlomit," zadoufal Rákos.

Reklama

Související témata: