Hlavní obsah

Proč nás kritizují, když jsme druzí, nechápe třinecký kapitán Irgl

Třinec

Poslední utkání hokejisté Třince úplně nezvládli. Čtyřikrát prohráli, v neděli ale i přes promarněný dvoubrankový náskok dokázali v prodloužení porazit Plzeň 3:2. Přesto slyšeli z ochozů pískot a skandování „My chceme hokej a Kýhos ven!“. Třinecký kapitán Zbyněk Irgl přemýšlel proč. „Všichni nás kritizují. Ano, mají na to právo a je to každého věc. Ale my jsme na druhém místě. Ano, tři zápasy nám vypadly, ale místo toho, aby stáli za námi, tak nás kritizují a to se mi nelíbí,“ podivoval se Irgl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zbyněk Irgl z Třince se raduje z vítězné branky v prodloužení proti Plzni.

Článek

Po čtyřech porážkách jste proti Plzni začali velmi dobře. Bylo znát, že další neúspěch nechcete?

Jo, šli jsme tomu naproti. Pohyb a vůbec agresivita byla úplně jiná, než v těch zápasech, co se nám nepovedly. Tři zápasy jsme odehráli fakt špatně, ale v posledních dvou se vracíme k tomu, co bychom měli hrát. Už to byl náš hokej, pohyb a agresivita byla úplně někde jinde.

Ovšem znovu z toho bylo drama. Proč?

Neprosadili jsme se střelecky, produktivita není taková, jak bychom si přáli. Co se týká tlaku a všeho, to jsme odehráli dobře. Bohužel, góly jsme nedali a od toho se to všechno odvíjí. Ale do play off zbývají ještě dva měsíce. Pracujeme na tom a chceme být dobře připravení.

Šancí jste měli dostatek už v řádné hrací době. I vy jste jednu promarnil.

Najížděl jsem na brankáře ze strany a chtěl jsem ho trochu překvapit střelou nad beton, ale nepodařilo se mi to dobře přizvednout.

Plzni pomohla přesilovka ve druhé třetině. Snížením se vrátili do zápasu a nakonec dokázali i vyrovnat.

To byla škoda. Vlastními fauly jsme jim nabídli dvojnásobnou přesilovku a oni toho využili. Do té doby jsme měli hru ve svých rukou a hráli jsme dobře. Ale jak už jsem řekl, zradila nás střelba.

Reklama

Související témata: