Hlavní obsah

Sparta ukončila vítěznou sérii mistra, Třinec loupil v Litvínově. Vary už nejsou poslední

Praha
Aktualizováno

Vítězná šňůra Bílých Tygrů z Liberce po pěti utkáních s plným ziskem skončila! Ve šlágru 42. kola Tipsport extraligy a repríze finále loňského ročníku prohráli úřadující šampióni s pražskou Spartou na jejím ledě 3:4 po samostatných nájezdech. Severočeši ovšem nadále zůstávají v čele soutěže s náskokem devíti bodů před Třincem, který zabral a vyhrál v Litvínově 4:1. V dalších pátečních zápasech zvítězila Mladá Boleslav nad Brnem fotbalovým výsledkem 1:0, Karlovy Vary nad Hradcem Králové 3:2, Plzeň porazila Chomutov 4:1 a Olomouc udolala Pardubice 3:2 až po samostatných nájezdech. Kolo uzavře v úterý 21. února souboj Vítkovic se Zlínem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Oceláři z Třince se radují z gólu na ledě Litvínova během utkání 42. kola hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Utkání v Praze nabídlo vzrušující drama. Sparta vedla 2:0, Liberečtí však - možná i pod dojmem skutečnosti, že v předchozích třech vzájemných duelech v sezóně se pokaždé radoval hostující celek - zabrali a v závěrečné třetině dokonal Petr Jelínek obrat na 3:2. Aktivní Petr Kumstát však poslal zápas do prodloužení, v němž Pražané přežili i oslabení ve třech proti čtyřem.

Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, v nichž uspěl pouze sparťan Petr Vrána, zatímco na domácího brankáře Tomáše Pöpperleho si nepřišli postupně Radivojevič, Svačina ani Bulíř.

Litvínov vypadl z elitní čtyřky, trápí ho koncovka. V posledních třech zápasech vstřelil jen dva góly. Na současnou bolest doplatili borci Vervy i v pátečním souboji s Třincem, který o své přesvědčivé výhře rozhodl už v úvodní třetině, v níž nasázel domácím všechny čtyři branky. Oceláři tak vyhráli v Litvínově i podruhé v sezóně.

Mladá Boleslav bojuje o desítku a proti brněnské Kometě získala cenné tři body. Stačila jí k tomu jediná přesná trefa, jejímž autorem byl na začátku třetí dvacetiminutovky Lukáš Žejdl. Brňané se střelecky soužili, Marek Kvapil neproměnil v prostřední části hry ani trestné střílení. Středočeši tak poprvé v sezóně proti Brnu zabodovali a dostali se na desátou příčku před Zlín.

Kubalík neztrácí střelecký apetit

Do play off chce i Plzeň. Proti Chomutovu sice po Tomicově gólu prohrávala, ale tentokrát se Piráti bodové kořisti nedočkali, od druhé třetiny už přesně mířili výhradně západočeští střelci. Dvakrát se trefil nejlepší kanonýr celé soutěže Dominik Kubalík, další branky přidali Indrák a Tomáš Svoboda a Škoda uťala sérii tří porážek. Piráti prohráli i své osmé utkání na ledě Plzně od návratu do extraligy.

Karlovy Vary prohrály s Hradcem Králové v bojích o extraligové body osmkrát za sebou a vždy v základní hrací době, v této sezóně mu podlehly třikrát s celkovým skóre 0:9. Až v pátek přišel konec nelichotivé série. Dvěma góly se pod výhru 3:2 podepsal kapitán západočeského týmu Václav Skuhravý a tým z lázeňského města opustil poslední příčku tabulky.

Nahrála mu i prohra Pardubic s Olomoucí 2:3 po samostatných nájezdech, po níž Východočeši znovu klesli až na samé dno. Nerozhodné skóre zlomil až v rozstřelu Petr Strapáč, jediný úspěšný exekutor z šestice hráčů.

Hokejová Tipsport extraliga - 42. kolo:
Plzeň - Chomutov 4:1
Branky: 38. a 43. D. Kubalík, 28. Indrák, 48. T. Svoboda - 14. Tomica
Litvínov - Třinec 1:4
Branky: 52. Válek - 8. C. Kane, 12. Petružálek, 15. Adamský (z trest. střílení), 18. M. Doudera
Mladá Boleslav - Brno 1:0
Branka: 45. Žejdl
Pardubice - Olomouc 2:3 po samostatných nájezdech
Branky: 9. Nahodil, 53. P. Sýkora - 35. R. Vlach, 53. Herman (z trest. střílení), rozh. sam. nájezd Strapáč
Karlovy Vary - Hradec Králové 3:2
Branky: 12. a 35. Skuhravý, 26. Kindl - 29. Pláněk, 54. Dragoun
Sparta - Liberec 4:3 po samostatných nájezdech
Branky: 6. Řepík, 25. Deveaux, 58. Pech, rozh. sam. nájezd P. Vrána - 30. Svačina, 40. J. Vlach, 49. P. Jelínek
(Utkání Vítkovice - Zlín se hraje 21. února)

Reklama