Hlavní obsah

Uspokojení není na místě, uvažoval třinecký Petružálek po výhře v Litvínově

Litvínov

Hokejisté Třince po rozpačité pětizápasové sérii, během níž získali jen tři body za výhru a prohru v prodloužení, naplno zabrali v Litvínově. Druhý celek extraligové tabulky zaskočil nevýrazného soupeře na jeho ledě čtyřmi góly už v první třetině a zvítězil 4:1.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jakub Petružálek z Třince se raduje z gólu na ledě Litvínova

Článek

Zápas byl pikantní pro nejproduktivnějšího třineckého hráče Jakuba Petružálka, který se na ledě svého mateřského klubu představil už podruhé v sezóně. A počínal si skvěle, když už ve 12. minutě zvyšoval na 2:0 pro Oceláře.

„Jsem rád, že nakonec bereme tři body, což nám v této chvíli pomůže. Ale velké uspokojení není na místě. Po suprové první třetině naše hra spadávala do toho, co se v ní objevovalo v předchozích zápasech. Přestali jsme hrát a měli jsme tam i hluché pasáže, ale podržel nás Šimon Hrubec v brance. Vítězství jsme ubránili, jenže na koncentraci musíme zapracovat," uvažoval třinecký tahoun.

Našel i rozdíly mezi výkonem v první a dalších dvou třetinách. „Zpočátku nás zdobil rychlý přístup k protihráčům a rychlý pohyb. Celé pětice pracovaly pohromadě a kompaktně a každý dělal to, co má. Jakmile od toho ustoupíme, systém se nám zboří a dáváme soupeři šanci a někdy i vítr do plachet," uvažoval Petružálek.

Návrat do Litvínova si užíval. „Vždycky se sem těším, i když prvních deset minut byla hrozná zima. Pak jsme se rozjezdili a člověk se na ledě pohybem zahřeje. V hledišti byla výborná atmosféra, byť domácí prohrávali. Teď se už soustředíme na nedělní souboj na Spartě, která hraje výborný hokej," pravil třinecký útočník.

Už v úvodu utkání na sebe upozornil Kane vedoucím gólem Třince. Pohodu vnesly do třineckých řad Adamského proměněné trestné střílení a Douderova trefa po sedmi vteřinách přesilovky na 4:0. Příjemné chvilky při třinecké třetině snů tak v dresu hostí zažíval i útočník Klimenta, nová posila na hostování z Pardubic.

Januse střídal Petrásek

Od druhé části nahradil Januse v litvínovské brance Petrásek, který zasáhl do hry teprve popáté v sezóně. Domácí se už vyvarovali předešlých chyb a nedovolili soupeři navýšit náskok. Naopak osm minut před koncem korigovali skóre a zmařili brankáři Hrubcovi naději na vychytané čisté konto.

Litvínov nakonec odvrátil hrozící debakl. „Za stavu 0:4 jsme se snažili něco s vývojem udělat, ale Třinec je natolik zkušený, že si nenechal výhru vzít. Na jednu stranu jsem rád, že jsem se vrátil na extraligový led, ale mrzí mě prohra. Potřebuji se dostat do zápasového tempa," konstatoval litvínovský útočník Rostislav Martynek, který nastoupil po dlouhé absenci, zaviněné nemocí.

Reklama

Související témata: