Hlavní obsah

Sparťané nadělili dvanáct gólů. Fajn, že u toho byl plný barák, těšilo autora hattricku Hlinku

Praha
Aktualizováno

Výsledek 12:3 se řadí mezi extraligové rekordy. Neskutečnou kanonádu předvedli hokejisté Sparty v utkání, kterým chtěli složit hold členům Integrovaného záchranného systému. Největší návštěvu sezóny (14 020 diváků) odměnili dvanácti góly v síti Třince, druhého týmu tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty (zleva) Jan Piskáček, Jaroslav Hlinka, Juraj Mikuš, Michal Řepík a Petr Vrána oslavují osmý gól v síti Třince.

Článek

Sparťané sice inkasovali hned z první střely, ale brzy srovnali a potom třemi góly v rozpětí 65 vteřin spustili destrukci Ocelářů. „Prakticky všechno nám tam napadalo a je fajn, že zrovna u toho byl plný barák," těšilo útočníka Jaroslava Hlinku, který dovršením hattricku vyslyšel volání tribun po desítce. Domácí ale stále neměli dost, nakonec nadělili v extralize nejvíc gólů od výhry 13:2 nad Pardubicemi v sezóně 1993/94. „Bušili jsme do nich celou dobu, měli jsme velký tlak do brány," líčil další sparťanský útočník Michal Řepík.

„Nepamatuji v profesionální kariéře zápas, v němž bych hrál za tým, jenž dal dvanáct branek," říkal Brian Ihnacak s bilancí 1+3. „Dlouho jsem čekal na podobnou produktivitu. Je to příjemný, každý ze sparťanů si ten zápas užil. Soupeře jsme fakt deklasovali, náš hokej byl výborný. " dodával italský reprezentant

Sparta nastoupila ve speciálních dresech se záchranářskou symbolikou a její trenéři na sobě měli ve stejném duchu oblečení posádek ze sanitky. „Zřejmě se chystali na příští džob," smál se Řepík.

V záchranářských dresech celou sezónu?

„Dresy ale byly zajímavé, asi teď budeme muset říct šéfům, ať nás v nich nechají dohrát sezónu," dodal. „Já na trenéry v oranžových bundách teda moc nekoukal, ale svítivé reflexní dresy jsou hezky udělané. Hlavně je to pěkná sparťanská tradice, že se pořádají taková utkání pro tyhle složky, co zachraňují lidské životy," doplňoval Hlinka.

„Někdy to tak vyjde, že dáváte góly lehce, pak i bruslení, kombinace, přihrávky a střelba, to už jde vše víceméně samo. Nicméně jsme šli výsledku výbornou hrou naproti a jsme moc rádi, že fantastická návštěva viděla od nás zrovna takový výkon," přiznal asistent kouče Zdeněk Moták.

V třinecké kabině bylo dusno, hráči se vzdali odměn

Domácí hráči dohrávali s velkou chutí a v exhibičním duchu. „Pro nás to bylo super utkání, za to jsme rádi, ale pro Třinec určitě nic moc," přiznal Řepík. „Takových zápasů za kariéru fakt moc nehrajete. Pamatuji se, jak jsme dali jedenáct gólů Karlovým Varům, letos 9:0 Boleslavi. Naštěstí jsem byl na vítězné straně vítězů, pro soupeře to muselo být šílených šedesát minut. Na třineckých hráčích pak už bylo vidět, jak je každý gól posílá víc a víc dolů," tvrdil Hlinka.

V třinecké kabině bylo po debaklu tíživé dusno. „Neskutečná ostuda, předvedli jsme trapný výkon a utržili těžký direkt," tvrdil střídající gólman Peter Hamerlík. „Musíme se omluvit všem fanouškům, takhle se v extralize nehraje," přiznal trenér Vladimír Kýhos, jehož svěřenci z posledních sedmi utkání získali jen pět bodů a teď vše dovršili nejtěžší porážkou klubové historie. „Vyvodím z toho důsledky a brzy uvidíte jaké," dodal kouč.

První změnu Třinečtí udělali již dnes, kdy získali útočníka Tomáše Netíka ze Sparty, a Oceláři zároveň věnovali 800 000 korun z odměn do nadačního fondu Oceláři jako omluvu za své výkony. Hráči se rozhodli dobrovolně se vzdát odměn. Podle klubového webu tím chtějí dát fanouškům či majitelům klubu najevo, jak je lednové výsledky včetně ostudné porážky na Spartě mrzí.

"Všichni hráči v kabině cítíme, že poslední tři týdny nebyly z naší strany povedené. Proto jsme z toho vyvodili postih pro sebe," řekl kapitán Zbyněk Irgl. Uznal, že výkon proti Spartě je neomluvitelný. "Všichni cítí, že je ostuda takhle reprezentovat klub a jeho jméno, a proto jsme se za to ohodnotili takhle," doplnil Irgl.

Nadační fond Oceláři se primárně věnuje podpoře třineckého mládežnického hokeje a dalším dobročinným projektům. "Je to nejvyšší příspěvek, jaký jsme obdrželi za krátkou dobu fungování našeho fondu, a pro realizaci našich vizí a dalších projektů je to skvělá zpráva," uvedla předsedkyně Správní rady Nadačního fondu Oceláři Irena Moderová.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice