Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 1:2Sparta otočila zápas s Hradcem, bývalé spoluhráče dorazil Ihnacak

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Šimánek 1 : 0
10. Gernát 1 : 1
42. Ihnacak 1 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové
Aktualizováno

Hokejová Sparta před blížícím se finále Ligy mistrů ve Švédsku nabírá formu! V pátek ve vyhecovaném utkání udolali Pražané mistra z Liberce po nájezdech 4:3, v neděli deklasovali Třinec 12:3 a v úterní dohrávce 33. kola zvítězili v přímém souboji o třetí příčku na ledě Hradce Králové 2:1. Domácí vedli, ale hosté dvěma góly duel otočili. Rozhodující trefu si připsal na začátku třetí dvacetiminutovky útočník Brian Ihnacak, jenž ještě v minulé sezóně oblékal dres východočeského klubu a už na konci září pomohl k výhře Sparty na východě Čech (3:2) dvěma góly. Hradec potřetí za sebou nebodoval.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sparťan Richard Nedomlel (vlevo) v souboji s Richardem Jarůškem z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Sparta se v úvodu ubránila v úvodu při trestu Ihnacaka, jemuž dali domácí fanoušci opět pocítit nevoli s jeho předsezónním odchodem do Prahy. První nebezpečnou střelu vyslal ale až v šesté minutě domácí Červený. Hned vzápětí se Mountfield ujal vedení, když další pokus Červeného, skrytý mezi stínícími hráči, Novotný jen vyrazil a Šimánek z dorážky otevřel skóre.

Pražané vyrovnali v polovině úvodního dějství z první nebezpečné akce. Při Čápově vyloučení zamířil z pravého kruhu přesně do protějšího horního rohu Rybárovy branky Gernát.

Vzápětí zahrozil bekhendovým pokusem Klimek. Domácí pak odolali při trestech Jarůška a Deje a pokusili se dostat zpět do vedení. Jarůškovi ale zakončení po objetí branky nevyšlo a tísněný Picard se neprodral do šance.

Hned po pauze měli možnosti Dragoun s Červeným, pak se domácí znovu bránili v oslabení. Po něm se ale Mountfield ocitl v několika příležitostech. Novotný ale po přečíslení domácích vychytal navrátilce z trestné lavice Newtona, neuspěl ani Dej a proti Bednářovu úniku sparťanský gólman včas vystrčil hokejku.

Sparta zase odolala při Barinkově pobytu na trestné lavici. Už v oslabení mohl udeřit Řepík, ale jeho rána mířila na Rybárovu lapačku. Pak v další šanci neměl Řepík přesnou mušku a přestřelil i Mikuš. Novotného ohrozili Picard s Knotkem.

Vstup do třetí třetiny vyšel Spartě. Po 73 vteřinách se trefil z pravého kruhu o protější tyč Ihnacak. O pár vteřin později naopak Rybárovi tyč pomohla po Uhrově ráně. Hradec se snažil dobývat branku Pražanů, ale do šancí se nedostával.

V 50. minutě měl možnost vyrovnat při Mikušově trestu Jarůšek, ale Novotného neprostřelil. Neuspěl ani Dragoun při plném počtu hráčů. Na druhé straně mohl pojistit vedení Sparty Vrána, stav už ale nezměnila ani krátká power play domácích.

Dohrávka 33. kola hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Šimánek (Červený) - 10. Gernát (Pech, Kumstát), 42. Ihnacak (Nedomlel, Kumstát). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 5367.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Čáp, Štajnoch, Newton, Plášil - Červený, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, T. Knotek, Picard - Köhler, Nedvídek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Sparta: F. Novotný - Piskáček, J. Mikuš, Gernát, Nedomlel, Barinka, Eminger - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Deveaux, Klimek, Forman - Ihnacak, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Uher, O. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

.

Reklama

Související témata: