Hlavní obsah

Výtisk otevírá brány k legendám, další vítězství má v kapse

Praha

Překvapení? Ne, tady ho nečekejte, tady je jasný vládce. Až se bude po skončení letošního ročníku hokejové extraligy bilancovat, věřte, že Jan Výtisk bude nejčastěji zmiňovaným hráčem. Způsob, jakým vládne aktuálnímu Radegast indexu, nemá obdoby. Popáté v řadě získal cenu pro nejobětavějšího hráče nejvyšší soutěže. Od září do ledna stále stejný vítěz. Vítkovický bojovník pomalu následuje legendy, jejichž dominance je tučně vepsána do historických statistik.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radost vítkovických hráčů z vítězství na Spartě (zleva) Jan Výtisk, brankář Patrik Bartošák a Patrik Urbanec.

Článek
Fotogalerie

„Mám úplně jiné starosti. Hrajeme poslední čtvrtku a samozřejmě chceme postoupit do play-off. Na to, abych myslel na celkové umístění v Radegast indexu, vůbec není prostor," říká obránce Vítkovic, který před pátečním domácím utkání proti Kometě Brno převezme zelenou helmu pro vítěze lednového hodnocení v Radegast indexu.

Historické přehledy české nejvyšší soutěže mají rády výjimečné hráče a jejich výkony. Rekordmanem ofenzivních statistik během základní části je jednoznačně Martin Růžička z Třince. Ten v sezóně 2012/2013 zcela ovládnul metriky se 40 vstřelenými góly a celkovými 83 body. Průměrně si tak v každém zápase připsal 1,60 bodů. V letošním ročníku se díky Výtiskovi budou přepisovat historické statiky defenzivních výkonů.

Chcete aktuálního čísla vítkovického borce? Celkem 107 blokovaných střel, 139 hitů, 7 plusových bodů, dohromady 360 bodů v Radegast indexu, průměr 3,31 hitů na jedno utkání. Výtisk neohroženě kráčí k celkovému vítězství.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec