Hlavní obsah

Piráti prodloužili smlouvy se třemi oporami, navíc uplatnili opci na talent českého hokeje

Praha
Aktualizováno

Hokejoví útočníci Ivan Huml s Markem Tomicou i kanadský obránce Brett Flemming podepsali nové víceleté kontrakty s extraligovým Chomutovem. Piráti zároveň uplatnili opci na talentovaného českého forvarda Davida Kämpfa.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Radost chomutovských hokejistů z branky - ilustrační foto.

Článek

Pětatřicetiletý Huml se do české extraligy vrátil před sezónou po pěti ročnících strávených ve finském Oulu a okamžitě se zařadil mezi opory Pirátů. Ve 43 zápasech si připsal patnáct gólů a šestnáct asistencí, což z něj po Michalu Vondrkovi dělá druhého nejproduktivnějšího hráče mužstva.

Tomica je považován za vynikajícího defenzivního útočníka, v probíhající sezóně je v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách na plus deseti. Kromě toho vstřelil šest gólů a přidal dvanáct asistencí, v tomto ohledu zažil povedenější ročník naposledy před jedenácti lety ve Slavii.

Pětadvacetiletý Flemming zamířil do Chomutova před sezónou z italského Bolzana a letos patří k nejvytěžovanějším hráčům v celé extralize. „Jsem z něj úplně nadšený. Když jsme ho brali, šli jsme trochu do rizika, ale překvapil mě. Ukázal se jako neskutečný obránce, který má všechno a navíc je výborný i do kabiny," říkal o něm v průběhu ročníku trenér Pirátů Vladimír Růžička starší.

Kämpf prožívá ve 22 letech svou životní sezónu, díky čemuž absolvoval v dresu národního týmu oba podniky seriálu Euro Hockey Tour tohoto ročníku a nechybí ani v další nominaci reprezentačního kouče Jandače pro Švédské hry. Talentovaný útočník, jenž za Chomutov v rozjeté sezóně zaznamenal 30 kanadských bodů, by tak musel dostat souhlas Chomutova, pokud by obdržel nabídku ze zahraničí.

Reklama

Související témata: